Rekommendationer

Vilken ar den hallbaraste bilen?

Vilken år den hållbaraste bilen?

På modellnivå är Lexus dock fortfarande bäst. Sedanmodellen ES har bara haft 52 problem per 100 bilar, vilket är den lägsta siffran någonsin under de 31 år studien har genomförts. Bland de bilar som säljs i Sverige är Lexus bäst, följt av Porsche, Toyota, Volkswagen och BMW.

Vilka bilar bärgas mest?

Högst skadefrekvens totalt i undersökningen hade Land Rover/Range Rover, följt av Porsche, Mini, Seat och BMW. Minst problem hade de asiatiska märkena: Kia, Hyundai, Honda, Toyota och Lexus. När väl en Lexusbil havererar blir den också jämförelsevis dyrast att laga. Nära 50.000 kronor är reparationspriset.

Vilken bil har minst fel?

De bilmärken som har lägst skadefrekvens är asiatiska och allra lägst ligger Lexus, Kia, Toyota, Honda och Mazda. För de tre bilmärkena med högst skadefrekvens, Porsche, Jeep och Land Rover/Range, är det framför allt skador på växellåda/drivning och elektronik som är vanligare än för medelbilen.

Vilket bilmärke har mest nöjda ägare?

Allra mest tillfreds är de som äger en Subaru, där 95 procent av ägarna uppgett att de varit mycket eller ganska nöjda. Kia brukar hamna högt upp i dessa undersökningar och gör så även i år, de hamnar på en andra plats med 90 procent nöjda ägare. Toyota kniper bronspengen (86 %) tätt följt av Skoda (85 %).

Vilken är den mest hållbara bilen?

Toyota Corolla toppar listan över de mest hållbara fordonen på marknaden. Den här bilen kan hålla i mer än 20 år. Men om du inte är ett fan av Toyota kan du också välja Honda Fit, Mazda MX-5 Miata, Chevrolet Silverado, Subaru Forester eller Ford F-150.

Vilken bil är mest pålitlig?

Lexus, Kia, Toyota och Hyundai hamnar i toppskiktet….Listan – bilarna som är mest pålitliga.

J.D. Power 2021 VDS
1. Lexus 81
2. Porsche 86
3. Kia 97
4. Toyota 98

Vilka bilar kan vara tickande bomber med dyra fel?

Alfa 159 är en vacker bil och underhållande att köra, men akta dig för tvåliters bensinmotorn 2,2 JTS där kamkedjan kan sträcka sig. Ett symptom är att motorvarningslampan tänds. Byte av kamkedja kostar minst 10 000 kronor. Även dreven, spännare och löpskenor bör bytas och då blir det dubbelt så dyrt.

Vilken bil är mest driftsäker?

Mest driftsäker är Lexus CT med ett driftsäkerhetsbetyg på hela 99,5 procent. Även Suzuki Swift och Toyota Auris Hybrid lyckas riktigt bra. Men Mazda 6 hamnar på bottenlistan trots att den är japansk. På tio-i-topp-listan finns även Fiat Panda och Skoda Yeti med dieselmotor.

Share this post