Blogga

Vad ar skillnaden mellan natur-natur och natur samhalle?

Vad är skillnaden mellan natur-natur och natur samhälle?

Hej, Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap och samhälle är ett program med övervägande naturvetenskapliga kurser. Men inriktningen innehåller en kurs i samhällsvetenskap och en kurs i geografi som avviker från den rent naturvetenskapliga inriktningen.

Varför ska man välja natur?

Natur ger behörighet till en del naturvetenskapliga yrken som samhäll inte gör men samtidigt så ger samhäll dig några kurser som natur inte ger dig. Vilket som är bäst beror på vad du vill söka till efter gymnasiet och om du inte vet det så är det svårt att gissa vilket du får mest nytta av i framtiden.

Borde man gå natur?

Naturvetenskapsprogrammet riktar sig till dig som är intresserad av matematik och naturämnen, eller inte riktigt vet vad du vill läsa efter gymnasiet. Vill man till exempel gå något helt annat, såsom ekonomi eller juristprogrammet kan man det om man gått natur. Natur är ett såpass brett program.

Är det värt att gå natur?

Så sammanfattningsvis är allt relativt. Om du satsar på höga betyg kommer du behöva plugga. Jag känner iallafall personligen att jag har tid att träffa kompisar även fast det blir sena kvällar ibland. Alla linjer är stressiga på sitt sätt.

Är natur Sam lättare än natur-natur?

Hej, Natur-Sam har färre mattekurser än Natur-natur. Här kan du se exakt vilka kurser som skiljer i de båda inriktningarna: https://www.gymnasium.se/sok/naturvetenskapsprogrammet.

Vad är natur samhälle?

På inriktningen natur och samhälle kombinerar vi de naturvetenskapliga ämnena fysik, kemi och matematik med studier av hur människan samspelar med miljön, samhället och tekniken. Du får också fördjupade kunskaper inom geografi och samhällsvetenskap.

Är natur samhälle bra?

En del anser också att natur samhälle är bättre för allmänbildningen, för att man då får kombinera den naturvetenskapliga läran med den statsvetenskapliga. Om man känner sig förvirrad och inte har en aning om vad man ska välja så kan man börja fundera på vad man gillar att göra på fritiden, hur man är som person.

Hur mycket behöver man plugga på natur?

Om du gillar matematik och naturvetenskap är natur rätt linje. Du behöver inte oroa dig för studiebelastningen och det kommer inte bara vara en massa genier med högsta betyg i allt. Däremot kräver natur att du är motiverad och lägger ner den tid som krävs. Vissa personer behöver lägga ner mycket mer tid än andra.

Hur mycket måste man plugga på natur?

Vad är natur Sam?

Är natur så svårt?

Det krävs målmedvetenhet och uthållighet. Eftersom du valt Naturvetenskapsprogrammet, har du säkert haft det ganska lätt i högstadiet eller åtminstone fått relativt höga slutbetyg i årskurs 9. Detta kommer inte att hjälpa dig speciellt mycket på gymnasiet.

Share this post