Trendig

Vilka dokument behovs for att gifta sig utomlands?

Vilka dokument behövs för att gifta sig utomlands?

Gifta sig utomlands

  • Kontakta ambassaden i god tid för att reservera en tid för vigseln.
  • Anmäla efternamn på Skatteverkets blankett SKV 7502. Du kan antingen göra det inför vigseln eller senare.
  • Hindersprövning ska ske inom fyra månader före vigseln.
  • Ambassaden sänder in intyget om vigseln till Skatteverket.

Vilka länder kan man gifta sig i?

Du kan gifta dig inför en svensk myndighet i utlandet om du eller den person du ska gifta dig med är svensk medborgare. Vänd dig då till en svensk ambassad, ett svenskt konsulat eller till Svenska kyrkan. Utrikesdepartementet har information om vilka ambassader och konsulat som utför vigslar.

Kan utländska medborgare gifta sig i Sverige?

Det är inga problem att gifta sig i Sverige när den ena parten inte är bosatt i landet och har medborgarskap i ett icke EU-land om den andra parten har medborgarskap i Sverige. Det enda hinder som finns är prövningen av äktenskapshinder, men om denna prövning är godkänd ska giftermålet få ske i Sverige.

Hur lång tid tar det att få Äktenskapscertifikat?

Certifikatet gäller i fyra månader från dagen för utfärdandet. När du gift dig eller registrerat partnerskap i utlandet måste du själv underrätta Skatteverket om detta genom att t. ex. skicka en vidimerad kopia av vigselbeviset.

Hur registrerar man äktenskap?

Det kostar 275 kronor att registrera en handling. Det finns två olika alternativ för att betala in pengarna; Om du har Swish kan du logga in på Mina sidor där du hittar en händelse med en länk till betalning.

Kan man gifta sig i Spanien?

I Spanien finns det vissa krav som måste uppfyllas för att äktenskapet ska vara giltigt i juridisk bemärkelse. Till skillnad från i Italien är det inte möjligt för utlänningar att gifta sig lagligt i Spanien. En av de två måste antingen ha ett spanskt medborgarskap eller ha varit bosatt i Spanien i minst två år.

Kan man gifta sig i Las Vegas?

För att få gifta er i Vegas behöver ni ta med personbevis. Dessa ansöker ni om hos Skatteverket och det ska helst framgå ert civilstånd samt föräldrarnas namn. Ni borde också ha ett godkänt äktenskapscertifikat utfärdat i Sverige som bevisar att ni har rätt att gifta er.

Share this post