Trendig

Vad har dokumentation for syfte?

Vad har dokumentation för syfte?

Exempel på hur dokumentationen kan stödja er Visa Ett av målen är att barnen ska utveckla sin förståelse för vilka material som går att återvinna. Dokumentationen kan då visa barnens tidigare erfarenheter av och kunnande om återvinning så att ni kan följa barnens utveckling och lärande under arbetets gång.

Dokumentation ska enligt Lpfö 98 ses som ett underlag för, kvalitetsarbete och utvärdering av verksamhetens organisation. Den ska även ge barnen möjligheter till att synliggöra sitt eget lärande. Syftet med denna undersökning är att ta reda på förskollärares uppfattningar om begreppet dokumentation.

Varför är det viktigt med dokumentation i förskolan?

Alla som arbetar i förskolan, oavsett utbildning, är viktiga, Det kan nog de allra flesta vara överens om. För att tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande för barnen behöver vi ge varandra tid, vara lyhörda och lyssna och lita på varandra.

Vad ska en dokumentation innehålla?

Dokumentationen ska vara tydlig, objektiv och saklig samt utformas med respekt för den enskilde. Den ska begränsas till att innehålla uppgifter som bedöms vara tillräckliga, väsentliga och ändamålsenliga i förhållande till vad saken gäller (SOSFS 2014:5).

Vad är en Lärlogg?

Lärlogg används för den pedagogiska dokumentationen, där man kan beskriva vad verksamheten har gjort, hur det har gått samt tankar om hur man ska arbeta vidare. I Lärloggen för gruppen kan du även koppla till aktuella strävansmål från läroplanen, etiketter och planeringar.

Vad menas med pedagogisk dokumentation Vad är syftet med pedagogisk dokumentation?

Pedagogisk dokumentation innebär att pedagogerna genom att observera, dokumentera och tolka det man ser och hör (både under arbetet och efteråt) lättare kan se och förstå barnens olika tankar, föreställningar och lärprocesser inom skilda fenomen. De pedagogiska dokumentationerna möjliggör också ständig omprövning.

Share this post