Trendig

Hur fungerar nationerna?

Hur fungerar nationerna?

Engagera dig i en nation Nationsverksamheten bedrivs av studenterna själva och alla som vill har möjlighet att engagera sig. Förutom att jobba i baren, servera, eller laga mat uppmuntrar många nationer att du kommer med egna förslag på arrangemang.

Vilken nation är bäst i Lund?

Slutligen är nationerna som just nu har Nationsgrodan: Wermlands, Smålands, Helsingkrona, Kristianstad och Sydskånska. Sammantaget landar alltså Smålands som vinnare, med sina tre starka poäng.

Vilken nation i Uppsala är bäst?

Lista på Nationer i Uppsala (13)

Nation Förmåner Bostäder
Stockholms Nation Baler, daglig lunch, torsdagsfester 178 st
Uplands Nation Bibliotek, Stipendier, Spexxklubb 55 st
Gästrike-Hälsinge nation Kort bostadskö, pub och föreningar 174 st
Östgöta nation Många bostäder, fredags klubb och mängder av gasquer 330 st

Kan man gå på nation utan Nationskort?

Spex, lunch och fika – bara tre av alla saker man kan göra på många studentnationer utan att ha nationskort.

Hur går man med i en nation?

Du kan skriva in dig hos respektive nation eller kår direkt genom att besöka eller kontakta dem. Nationernas inskrivningstider hittar du under de individuella nationernas sidor.

Hur går man ur en nation?

För att gå ur nationen kontaktar du förste kurator och anger ditt ärende samt namn och personnummer. Det går också att strunta i att betala nationsavgiften varpå ditt medlemskap avslutas automatiskt efter ett tag. Du kan också avsluta ditt medlemskap genom att besöka kuratorsexpeditionen på öppettiderna.

Var ska man bo i Lund som student?

Många studenter väljer istället att hyra ett rum eller bo i kollektiv eftersom det oftast är billigare. Bor du inneboende eller i kollektiv får du även möjlighet att träffa andra personer och studenter. Din första tid i Lund blir också väldigt rolig eftersom du får möjligheten att snabbt skaffa vänner.

Måste man vara med i en nation Lund?

Om du blir medlem i Studentlund, så blir du även medlem i en nation, din kår samt Akademiska föreningen. Du måste inte vara medlem i Studentlund, men med ett medlemskap får du ut så mycket som möjligt av studentlivet!

Hur får man Kårleg Uppsala?

Du får välja om du vill bli medlem i kår och/eller nation. Vid inskrivning betalar du medlemsavgiften direkt på plats, kontant eller med bankkort. Du får direkt ett tillfälligt kår- och nationskort och medlemskortet och får normalt tillgång till kortet digitalt följande dag i Studentkortets app (STUK).

Vart ska man gå ut i Uppsala?

barer i Uppsala

  1. ONeills Irish Pub & Restaurant 9.1. öppnar 15:00.
  2. Mjesto 9.1. öppnar 17:00.
  3. The Bishops Arms Uppsala 9. öppnar 16:00.
  4. Clarion Hotel Gillet 9. Dragarbrunnsgatan 23, Uppsala.
  5. Ibérico Tapas&Bar 8.9. öppnar 16:00.
  6. Kappa Bar 8.9. öppnar 17:00.
  7. Happy Duck Bar 8.9. Svartbäcksgatan 11, Uppsala.
  8. Williams Pub 8.9. öppnar 16:00.

När kan man gå med i nation?

Har du inte tillgång till dator kan du ta med dig antagningsbesked och fotolegitimation och gå till den nation som du vill tillhöra. Om du är 20 år eller yngre tar du med dig en kopia på slutbetyget. Medlemsavgift till nation och kår betalas för varje termin. Ett par studentkårer har gratis medlemskap.

Share this post