Blogga

Hur kanns det nar kundalini vaknar?

Hur känns det när kundalini vaknar?

Ibland upplever du en intensiv form av energi som strömmar genom kroppen och ryggraden. Andra gånger kan det kännas som en mildare känsla, där energin aktiveras i vissa delar av kroppen; vissa kan känna igen detta som en stickande känsla.

Vad är kundalinikraften?

Kundalini är en kvinnlig urkraft som vi alla har vilande inom oss – och ur ett yogiskt filosofiskt perspektiv menar man att denna vilande potential ligger ihoprullad längst ner i ryggraden. Kundalinikraften kallas även kundalini shakti, är medvetenhetens energi och en källa till livskraft, prana.

Är Kundaliniyoga farligt?

Denna kundalinienergi kan väckas vid den djupa yogiska andningen eller vid utövandet av övningarna i yogapasset, Kundaliniyoga är en kraftfull yogaform som syftar till att utövaren ska få mer kraft och energi. Det finns de som hävdar att yogaformen är farlig – att man kan få psykiska problem vid “kundaliniresning”.

Vad är ett andligt uppvaknande?

Det andliga uppvaknandet handlar om att göra en djupgående självrannsakan och vara sann emot dig själv. Men även att möta vårt ego och inte låta det styra oss för mycket, vilket vi kan göra genom att rikta vårt fokus på hur vi kan hjälpa andra, snarare än hur andra människor kan gynna oss.

Varför Gongbad?

Gongens stressreducerande effekter Gongen brukar upplevas återhämtande för kropp och själ och det är inte ovanligt att man får en energikick efteråt! Ett gongbad sägs även ha en stressreducerande effekt då vibrationerna hjälper oss att aktivera vårt parasympatiska nervsystem och djupt liggande spänningar kan släppa.

Vad är Sat Nam?

Sat Nam (avslutning): betyder ”Sanning är min identitet” eller ”Jag är sanning”. En av de första meditationerna som Yogi Bhajan (mannen som förde Kundaliniyogan till västvärlden) lärde sina elever i USA. Den har utrensande effekt och involverar alla chakrorna.

Hur vet man om man har en ande?

Hur kan man känna av andar? Andevärlden har många sätt att visa på sin närvaro. Innan du har öppnat upp och kan kommunicera direkt med din guide eller känna av energier så får du andra tecken på att en ande är nära. Det är vanligt att de besöker oss i drömmar och vill förmedla budskap.

Hur är man om man är spirituell?

Att vara spirituell innebär att leva från hjärtat och inte identifiera sig som med sina tankar, eller att inte reagera utifrån känslor. Att vara spirituell är en medvetenhet inom dig, du är essensen bakom tankarna och känslorna, dvs energin och kraften bakom.

Vad är yogans sju chakran?

De sju chakran skapar människans personlighet och helhet i yoga- och ayurvedaläran. De är placerade längs med ryggraden, från huvudet ner till svanskotan och varje chakra representerar en annan del av din personlighet. Varje chakra är olik den andra, men de delar samma egenskap.

Vilken chakra är blockerad?

Navelchakrat och aurans emotionella kropp När navelchakrat är i obalans kan man precis som vid blockeringar i baschakrat känna att livet har stagnerat. Man kan känna sig apatisk, ensam och ledsen. Chakrat är ofta kopplat till sexuella och gynekologiska problem.

Share this post