Blogga

Vad hjalper spikmattan mot?

Vad hjälper spikmattan mot?

År 2009 blev spikmattan årets julklapp i Sverige och att produkten blev så populär förklaras bland annat med att många fått hjälp med att lindra vanliga livsstilsåkommor som stress och spänningshuvudvärk, stelhet, sömnlöshet, trötthet samt spänningar i muskler.

Är det farligt att ligga på spikmatta för länge?

Hur ofta ska du använda dig utav din spikmatta Börja med att ligga på din spikmatta cirka 10–15 minuter för att sedan öka upp till 20–40 minuter per tillfälle. Tänk på att det absolut inte är farligt att ligga på spikmattan längre, så du behöver inte vara orolig att om du råkar somna.

Hur påverkar spikmatta kroppen?

Fördelarna med en spikmatta är många Vanligtvis används en spikmatta för att underlätta avkoppling och sömn. Den används stort till rygg- och ischiassmärtor, liksom i början av olika muskelsmärtor och spänningar. Idrottare använder gärna en för, att hjälpa musklerna till återhämtning och avslappning.

Hur ska man ligga på en spikmatta?

Instruktioner till Shakti spikmatta Använd gärna en nackkudde eller hoprullad handduk under mattan, till nacken. Lägg dig bekvämt på mattan så att huden vilar mot piggarna. Slappna av och andas djupt. Om du är extra smärtkänslig kan du i början lägga ett mycket tunt tyg mellan huden och piggarna.

Är det bra att sova på spikmatta?

Sjukgymnasten rekommenderar spikmattan Om du har svårt att sova för att du är stressad och spänd så kommer spikmattan funka extra bra just för dig, enligt Elisabeth Wallgren. – Ju mer spänd du är när du lägger dig på mattan, desto tröttare blir du efteråt då kroppen kommer ner i varv, säger hon till Expressen Hälsoliv.

Är spikmatta bra för lymfsystemet?

Spikarna skapar en akupressurliknande effekt vilket ökar blodgenomströmning, som i sin tur hjälper spända muskler att slappna av och lymfsystemet att stimuleras.

När ska man inte använda spikmatta?

– Spikmattor skall inte användas vid psykotiska tillstånd. – Gravida fram till 4:e månaden bör ej använda spikmattor, baserat på ”försiktighetsprincipen”. – Personer med MS, parkinsons, epileptiker etc, ska inta använda spikmattor då de är ensamma, då en spasm skulle kunna medföra skada.

Vilken spikmatta ska man välja?

Bäst i test spikmatta: Shakti Original Spikmattan kan du införskaffa i färgerna grön eller orange och spikmattans mått är 68×42 cm. Piggarna är 6200 stycken i antal. Mattan har fått mycket höga betyg och har upplevts som väldigt avkopplande.

Hur ökar man Lymfflödet?

Så kan du rena och stödja lymfsystemet

  1. Lymfmassage. Är något som man kan göra själv hemma som en daglig rutin, för att hjälpa flödet att röra sig i rätt riktning.
  2. Torrborstning. Är ett klassiskt sätt för att få igång cirkulationen och lymfflödet.
  3. Motion.
  4. Djupandning.
  5. Bastubad.
  6. Duscha varmt/kallt.
  7. Varma bad.
  8. Örter.

Vad kan vi själva göra för att hålla igång lymfsystemet?

Man måste hålla igång lymfsystemet hela tiden. Rör på dig. Det kan vara allt ifrån tåhävningar, djupandning, yoga, stavgång, cykla, styrketräna, jympa, lufsa i skogen eller vad helst som man tycker är kul. Träning ska vara roligt.

Är spikmatta hälsosamt?

Spikmattan har lanserats som botare av både smärta och sömnproblem, och en hel rad andra åkommor. Marknadsföringen har varit intensiv. Men det har inte funnits några vetenskapliga studier som kunnat ge belägg för att bruk av spikmatta verkligen hjälper.

Hur många spikar i en spikmatta?

En spikmatta är en matta fylld med små spikar. Spikmattor används ibland som akupressur eller till meditering. De är dock mest kända som någonting som fakirer använder som ”magi” när de lägger sig på spikarna utan att skadas.

Share this post