Rekommendationer

Ar H&M barnarbete?

Är H&M barnarbete?

Vi har jobbat hårt för att förebygga barnarbete sedan i början av 90-talet, vilket har medfört att det idag är extremt ovanligt att barnarbete förekommer inom vår värdekedja. Faktum är att det under 2018 endast upptäcktes ett fall av barnarbete på en av alla de 2838 fabriker som vi samarbetar med runt om i världen.

Har HM barnarbete 2021?

Tack och lov är barnarbete mycket ovanligt idag i textilfabriker för export. För att säkerställa att leverantörerna inte bryter mot våra avtal med dem så genomför H&M regelbundna kontroller, både oannonserade och annonserade. Under besöken tittar vi i anställningsdokument och intervjuar textilarbetare.

Var går gränsen för barnarbete?

Följande räknas som barnarbete: Allt arbete som utförs av barn i åldrarna 5-11 år. Mer än 14 timmars betalt arbete i veckan för barn i åldrarna 12-14 år. Mer än 43 timmars betalt arbete i veckan för barn i åldrarna 15-17 år.

Är H&M Fair Trade?

Vi välkomnar därför H&M och andra modeföretag att välja Fairtrade-certifierad, och gärna ekologisk, bomull i sina kläder. På så sätt kan branschen bidra till ökad hållbarhet – inte bara genom ambitiösa mål – utan även genom kriterier som bidrar till verklig förändring.

Vart tillverkas H&M s kläder?

H&M äger inga fabriker. I stället köps våra plagg från cirka 800 fristående leverantörer, främst i Europa och Asien. På våra produktionskontor, som finns över hela världen, hanterar vi alla praktiska delar av produktionen och har ständig kontakt med våra leverantörer.

Har Zara barnarbete?

Klädkedjan Zara är en av de företag som använder sig av barnarbete.

Finns det barnarbete i Sverige idag?

Barn har rätt till lek, vila och fritid. Barn ska också skyddas mot ekonomiskt utnyttjande och mot arbete som är skadligt eller som hindrar barnets skolgång. Därför är barnarbete förbjudet enligt barnkonventionen.

Vilka klädkedjor har barnarbete?

H&M är ett av de klädföretag som har valt att lägga produktion här. Men Swedwatch – en ideell förening där bland annat Svenska kyrkan och Naturskyddsföreningen är medlemmar – slår nu larm om att det finns barnarbete bakom H&M-kläder i Burma.

Har Ginatricot barnarbete?

Förekommer det barnarbete i de fabriker där ni har produktion? Gina Tricot accepterar inte barnarbete. Reglerna i uppförandekoden är till för att skydda barn från ekonomisk utnyttjning, från att utföra arbete som kan vara farligt, påverka utbildning eller vara skadligt för barnets hälsa och utveckling.

Share this post