Populära

Vad ar en Hybridgrund?

Vad är en Hybridgrund?

Tjälldén Hybridgrund är ett alternativ till platta på mark och krypgrund. Grundsystemet vilar direkt på mark men utan betongplatta eller kryputrymme som för traditionella grundsystem. Innanför grundbalkarna placeras 300 mm isolering vilket ger samma isolering som en grundlösning för platta på mark.

Hur byggs ett hus från grunden?

Såhär enkelt bygger du din grund

  1. Här ska huset stå Du har hittat din tomt.
  2. Sätt ut och schakta. Ditt husbygge startar när du sätter ut ditt hus.
  3. Spänn upp profiltrådar.
  4. Börja monteringen med hörnen.
  5. Lägg ut sockelelementen.
  6. Lägg ut första lagret cellplast.
  7. Rulla ut plastfolie.
  8. Cellplastlager 2.

Vad är betongplatta?

Betongplatta, eller bara platta på mark, innebär att man gör en relativt enkel grundkonstruktion där en betongplatta gjuts direkt på marken. Denna betongplatta blir då underlag till en byggnad, oftast ett mindre hus eller industribyggnader.

Vad innebär att ett material är kapillärbrytande?

Ett kapillärbrytande skikt placeras under betongplattan för att hindra att markfukt sugs upp. Skiktet består som regel av minst 150 mm makadam, fraktion 8-16 eller 16-12, som komprimeras väl.

Vad kostar Hybridgrund?

Betongplattan för platsbyggda och hybridgrunden för modultillverkade hus. Du kan räkna för en betongplatta mellan 2 000 kr – 5 000 kr per kvm beroende på komplexitet i grundarbetet. För lite mindre grunder så är det lite dyrare per kvm då stora grunder får lite “volym”.

Hur mycket kostar det att göra en krypgrund?

Efter att ha pratat med Tjällden AB om din grund så har de gett en uppskattning att materialet till din uteluftsventilerade krypgrund ligger på ungefär 45.000 kr inkl moms. I priset ingår grundbalkar med stödplattor, skarvbleck, spik, plastfolie och uppritande av grundplan.

I vilken ordning bygger man ett hus?

Man gör allt från utsidan och inåt. Först väderskyddet, sedan isolering av stomme, sedan plastfolie och gips sist. OBS att det finns olika väggtyper och att man kan göra på lite olika sätt.

Hur man bygger ett hus steg för steg?

Bygga hus steg för steg

  1. Analys av din drömhus och dina behov. Huset ska uppfylla familjens husdröm, behov och livsstil.
  2. Planering och ritningar. Nu är det dags att bestämma hustypen, stilen, planritningen och de exteriöra materialvalen.
  3. Kontrakt.
  4. Bygglov.
  5. Tomten.
  6. Materialval.
  7. Projektering.
  8. Tekniskt samrådsmöte hos kommunen.

Hur tjock är betongplattan?

Hur tjock ska din betongplatta vara? Din betongplatta behöver vara olika tjock beroende på vad betongplattan skall användas till. Standard är dock 10 cm på hela denna hemsida om inget annat sägs.

Vad består platta på mark av?

Platta på mark består av en armerad betongplatta och förstyvande balkar under bärande linjer. Plattan och balkarna vilar direkt på undergrunden. Om marken har begränsad bärighet pålar man under förstyvningsbalkarna och plattorna görs fribärande mellan balkarna.

Är betong kapillärbrytande?

Betong suger fukt Då har alltså problem med fukt och betongen har alltså en dålig kapillärbrytande effekt. Det är också därför som man använder cellplast underst i husgrunden.

Är verkligen Lecablock kapillärbrytande?

Leca Coated, är ett hårt granulärt keramiskt material av lättklinker med inre luftfyllda porer. Leca Coated är behandlad med en kapillärbrytande vätska.

Share this post