Blogga

Ar det vart att kopa begagnad mobil?

Är det värt att köpa begagnad mobil?

Har köpt en väldans massa begagnade telefoner på blocket, aldrig varit några problem. Se till att få testa telefonen med ditt simkort, granska den noga. Koll IMEI nummer på kvitto och jämför med telefonen, jämför kvitto med säljaren ID-kort. Är telefonen i obruten förpackning kräv att få öppna och testa innan affär.

Är det värt att köpa begagnad iPhone?

Men största vinsten med att köpa begagnat av en butik är kanske att ditt köp omfattas av konsumentköplagen på samma sätt som om du skulle ha köpt en ny mobil. Det betyder att du har tre års reklamationsrätt om det skulle vara fel på telefonen. – Men det man ska tänka på är att lagen gäller ursprungliga fel.

Hur kan man kolla om en telefon är stulen?

Sök på IMEI-numret Varenda mobiltelefon på planeten har ett IMEI-nummer som används för identifikation. En annan fördel är att mobilen kan låsas genom IMEI-numret om den är stulen. Det är dock enbart själva telefonin som kan låsas med nummerföljden, mobilen i sig kan fortfarande användas.

Vad är det viktigaste att tänka på när man köper en mobil?

Följande 4 punkter bör du tänka på innan du köper ny mobil

  1. Var otrogen mot favoriten. De flesta av oss är ofta lojala till antingen Android eller iOS, och gärna Samsung eller iPhone.
  2. Pris – Hur mycket pengar ska du spendera på din mobil?
  3. Vilka behov bör din nya mobiltelefon uppfylla?
  4. Överväg finansieringsmöjligheter.

Är Swappies telefoner bra?

Swappie.com är en säker och pålitlig webbutik som erbjuder lite använda och fullt fungerande smartphones till ett överkomligt pris. Alla våra telefoner har testats och reparerats genom en noggrann process och med den senaste tekniken.

Vad ska man tänka på när man köper en begagnad mobil?

Du bör även vara på den säkra sidan genom att säkerställa serienumret eller imei-numret inte är spärrat, eller att mobiltelefonen är inloggat på gamla ägarens icloud eller samsung cloud-konto. Det kan kännas omständligt att kolla upp allt detta inför köpet av en begagnad mobiltelefon.

Vad ska man tänka på när man köper en begagnad iPhone?

Vilka som är de viktigaste sakerna att tänka på vid köp av begagnad iPhone eller annan mobil går vi igenom nedan:

  1. Köp endast av seriösa, pålitliga säljare.
  2. Gör din research.
  3. Skriv ett kontrakt.
  4. Be om att få kvitto.
  5. Testa telefonen innan köp.
  6. Batteri.
  7. Kontrollera mobilens IMEI-nummer.
  8. Se över operatörslås.

Vad ska man tänka på när man köper telefon?

Innehållsförteckning

  1. Hur väljer jag en bra smart telefon?
  2. Åtta saker som avgör ditt telefonval – hur stor telefon vill du ha?
  3. Hur viktig är tåligheten?
  4. Skärmen – upplösning, skärmpanel och ljusstyrka.
  5. Håll koll på ljudet.
  6. Att tänka på kring telefonens kamera.
  7. IOS eller Android?
  8. Snabbaste telefonen vinner – eller?

Vad ska jag välja för mobil?

Vi har utsett Samsung Galaxy S9 till den bästa telefonen, som kommer med fantastiska funktioner, har en imponerande prestanda och en av de mest kvalitativa telefonerna som går att finna på marknaden. Samsung Galaxy S9 har både fått en förbättrad prestanda, som är utrustad med en 8-kärnig Samsung Exynos-processor.

Vad tycker ni om Swappie?

Köp aldrig en telefon från dessa skämtare. Jag köpte en iPhone 8 plus från Swappie i nyskick och fick en telefon där touchen är katastrofal. Telefonens touch brukar hänga sig och inte ens reagera till och från vilket gör telefonen i stort sett oanvändlig. En telefon som man köpt för nästan 4000kr alltså.

Share this post