Frågor

Finns det kistor i papp?

Finns det kistor i papp?

Att pappkistor brinner för fort, de läcker och de är inte miljövänliga. – De är ju miljömässigt mycket bättre, de brinner inte alls för fort, och de håller tätt – som ett mjölkpaket, säger hon. Utöver kistan vill hon att de anhöriga låter bli att slösa pengar på blommor och en dyr urna.

Vad kostar den enklaste kistan?

Den enklaste och billigaste kistan kallas ofta för direktkremeringskista och är endast godkänd för kremering. Den är tillverkad av trä, ofta obehandlad och utan inredning. Ibland kan denna typ av kista användas vid en begravningsceremoni, men då ofta med ett bårtäcke. Dessa kistor kostar ca 1500 – 2500 kronor.

Hur mycket kostar den billigaste kistan?

Flertalet kistor kostar mellan 5000 kronor och 10 000 kronor, medan en så kallad direktkremationskista inte brukar kosta mer än 2500 kronor. En direktkremationskista är ett vanligt val vid kremering eftersom den är ett betydligt billigare och enklare alternativ.

Var tillverkas kistor?

Våra kistor tillverkas i Sverige och levereras av Fredahl Rydéns.

Hur bygger man en likkista?

Kistor

  1. Det är inte en enkel uppgift att välja kista till begravningen.
  2. Storlek: En kista får vara maximalt 210 cm lång, 70 cm bred och 60 cm hög, inklusive fötter.
  3. Material: Materialet i kistan skall vara miljövänligt.
  4. Täthet: Kistans botten och 20 cm upp måste vara vätsketät.
  5. Färg: Man kan måla kistan i valfri färg.

I vilken kista ligger pengarna?

Vissa har redan bestämt sig för vilken kista de vill begravas i och lagt undan pengar för det. Andra låter det valet vara upp till sina anhöriga. Det finns kistor från cirka 2 000 kronor som är de allra enklaste. Normalt brukar en kista kosta runt 5 000-8 000 kronor med de vanligaste valen som de anhöriga väljer.

Vad kostar ett bårtäcke?

Merparten av alla församlingar tillhandahåller ett s.k. bårtäcke till kistan. Ett bårtäcke är en vacker textil som läggs på kistan under begravningsceremonin. Ofta väljer anhöriga att använda bårtäcke om kistan är av ett enklare slag. Lån av bårtäcke från församlingen är normalt kostnadsfritt.

Vad kostar den billigaste begravning?

En begravning utan ceremoni kostar inte lika mycket som en kyrklig begravning eller en borgerlig begravning. En enkel begravning kan kosta från ca 9.000 kr. Då tar ni viss hjälp av er begravningsrådgivare men ni kanske gör en del arbete själva. En begravning med ceremoni kostar i regel mellan 18.000 – 30.000 kr.

Vad kostar en kista vid begravning?

En normal kista kostar vanligtvis mellan 6 000 och 10 000 kronor. Men det finns billigare enkla kistor, och en enkel direktkremationskista hamnar på ca 2 500 kronor.

Share this post