Rekommendationer

Ar whiskey bra for halsan?

Är whiskey bra för hälsan?

Det är inte heller bara hjärnan som kan dra fördel av att man dricker lite whisky då och då – även hjärtat och det kardiovaskulära systemet mår bra av ett måttligt intag av whisky. Whiskyn gör nämligen att fett inte ansamlas i kärlen lika lätt, och minskar mängden överflödigt kolesterol i kroppen.

Är single malt bättre än blended?

Smaken i en Single Malt kan skilja sig rejält åt från en Blended till exempel, men det är inte bara whiskysorten i sig som är avgörande. Även var i världen den är tillverkad kan sätta sin prägel på smaken.

Vilken är den mildaste whiskyn?

Tullamore Dew Har rykte som en unik blendad Irish Whiskey för sin släta, mjuka och milda smak.

Vad innehåller maltwhisky?

Maltwhisky tillverkas av korn som blötläggs i ett par dygn. Därefter börjar kornet gro och blir grönmalt som sedan torkas i torveldade ugnar eller kölnor. Det är under torkningen som rökigheten uppstår. Malten mals sedan och lakas ur med hjälp av hett vatten i stora mäskningskar.

Vad menas med single malt whisky?

Single malt whiskey tillverkas från en fermenterad blandning av single malted grain från ett enda destilleri. Blended malt whiskey är en blandning av single malt whiskeys från antingen ett eller flera olika destillerier så att det får den specifika smak som blandaren vill ha.

Vad är en blended whisky?

Blended Irish whiskey är en blandning av single malt whiskey från antingen ett eller flera olika destillerier. Denna blandningsteknik låter blandaren skapa den specifika smak han önskar. Whiskey av typen single malt kan också tillverkas från en fermenterad blandning av single malted grain i ett enda destilleri.

Vilken är världens mest sålda whisky?

Enligt Drinks Internationals The Millionaire’s Club är världens mest säljande whisky indisk, för bara fem år sedan var det Johnnie Walker men den har halkat ner till en femteplats. Officer’s Choice heter den, världens mest sålda whisky. Det handlar om 32,9 miljoner 9-liters lådor som såldes under 2016.

Vart kan man köpa Proper Twelve?

Nu har den ökända whiskeyn Proper 12 tagits in på Systembolaget. Märket, som är UFC-superstjärnan Conor McGregors egna, kan från och med i morgon måndag klockan 10.00 beställas hem här i Sverige. En Proper 12-flaska (700 milliliter) kommer att kosta 329 svenska kronor.

Share this post