Rekommendationer

Vilken farg pa nasduk?

Vilken färg på näsduk?

Mönstrade näsdukar är alltid lättare att bära än enfärgade, just för att de då knyter an färgmässigt till flera delar av omgivningen och smälter bättre in. När du sedan väljer slips, använd ett liknande resonemang: att slipsens färger och material skall fungera bra ihop med kavajen.

Måste man ha näsduk till kostym?

Först och främst måste du ha en vit näsduk i din garderob. Det är nästan lika grundläggande som att äga ett par svarta strumpor. Den vita näsduken kan aldrig bli fel, oavsett vilken kavaj eller skjorta du bär. Du ska alltid ha vit näsduk i bomull eller linne till frack och smoking.

Hur man viker duk till kavaj?

Hur viker jag en bröstnäsduk?

  1. Lägg bröstnäsduken med mönstersidan nedåt.
  2. Dubbelvik den från höger till vänster.
  3. Vik från vänster till höger och lämna en bit kvar på höger sida.
  4. Vik från toppen till botten.
  5. Vik upp botten bakom framsidan. Justera storleken så den passar i bröstfickan på din kavaj.

Hur väljer man slips?

Grundregeln är att om du bär kostym ska du alltid ha en slips. Vilken färg du ska välja på slipsen styrs av vilken färg du har på kostymen och skjortan. Välj slips sist, det är enklast att hitta rätt matchning då. Du ska helst inte ha mer än tre huvudfärger i din outfit.

Vilken näsduk till fluga?

Det är lätt att tänka att slipsen eller flugan ska vara identisk med bröstnäsduken. Samma färg, samma mönster, samma material. Och visst blir det enkelt att matcha om man helt enkelt kör på en bröstnäsduk som är exakt samma som slipsen.

Har man näsduk till smoking?

Du bör alltid använda en klassisk vit näsduk i siden eller bomull. En vit näsduk är en essentiell komponent i varje mans garderob. Om det är passande så skulle alternativ kunna vara en enfärgad näsduk i rött eller annan ton i ton färg som marinblå till din blåa smoking.

När ska man bära svart kostym?

När passar klädkoden mörk kostym? Klädkoden mörk kostymen passar vid de flesta formella tillfällen, från klockan tolv på dagen fram till hur sent som helst.

Hur viker man en bordsduk?

När avigsidan är utåt, så sparas duken, den utsätts för mindre påverkan av ljus eller smuts och därmed har du alltid en fräsch duk att vika ut (rätsidan är inåt) och lägga på – med “dalen” i mittvecket nedåt som en följd.

Share this post