Populära

Hur smittar Bukvattensot?

Hur smittar Bukvattensot?

Bukvattensot i sig är inte smittsamt men att fiskar drabbas är ett tecken på att deras immunförsvar av någon anledning är nedsatt. Gör man inte något åt orsaken till att fiskarna fått försämrat immunförsvar är risken stor att alla fiskar i akvariet drabbas.

Hur blir man av med nitrit i akvariet?

Nitritförgiftning är vanligt i nystartade akvarier som saknar nitrobakterier, de bakterier som omvandlar nitrit till det mindre farliga ämnet nitrat. Den största delen nitrat som bildas kan inte brytas ned i akvariet, utan kan bara bortföras genom vattenbyten.

Varför dör alla mina fiskar?

Om man har haft dåligt med syre i vattnet och sen byter till nytt syrerikt vatten kan nitrit och nitrathalterna bli mycket höga, vilket kan ta kål på fiskarna. Det enda som hjälper är att göra nya vattenbyten. Detta förutsatt att det nya vattnet är friskt, som tidiagre sagts.

Är Bukvattensot smittsamt?

Bukvattensot smittar mellan fiskar och det är därför viktigt att hålla koll på alla fiskarna, se så de inte tappar aptiten, då detta oftast är ett av de första symtomen. Kraftig gälaktivitet som inte upphör trots vattenbyte och bra vattenkvalité.

Hur länge kan man ha akvariefisk i påse?

Fisken kan vara i påsen i upp till 4 timmar, men tiden varierar beroende på fiskarnas storlek och antal i påsen. Självklart är det bättre ju kortare tid fisken behöver vara i påsen. Vid längre transport erhåller vi syrgas.

Varför dör guppy?

Även om man väljer någon som ser pigg ut från ett sådant akvarium är risken stor att den guppyn har någon smitta och kommer att dö efter några dagar eller veckor. Inte nog med att de fiskar du köper dör, de brukar dessutom smitta dina andra guppys. Tyvärr är det mycket vanligt att Guppys från zooaffären är sjuka.

När kan man ta i fiskar i nytt akvarium?

En tumregel är att varje akvariefisk ska ha minst 2–3 liter vatten i akvariet per centimeter kroppsstorlek. Är fisken 4cm lång så ska den ha 8–12 liter vatten i akvariet till sin förfogan….

mån – fre: 06:00 – 20:00
sön: 09:00 – 18:00
Skärtorsdag 06:00 – 20:00
Långfredag 08:00 – 18:00
Påskafton 08:00 – 18:00

Share this post