Allmänning

Ar Shea Butter bra for ansiktet?

Är Shea Butter bra för ansiktet?

När du använder sheasmör ansikte kan det bevara hudens utstrålning och skydda mot åldring. Sheasmör kan skydda hudens naturliga oljor så att huden behåller sin fuktighet. Utöver detta, ger de naturliga vitaminerna och fettsyrorna som sheasmör innehåller intensivt med näring och fukt för din hud.

Vad är sheasmör bra för?

Sheasmörets intensivt vårdande och fuktighetsbevarande egenskaper beror mycket på dess rika konsistens och höga fetthalt. Dessa egenskaper är så effektiva att kvinnor i Ghana har använt sheasmöret i århundraden för att vårda och skydda ansikte, kropp, hår och läppar mot de torra ökenvindarna från Sahara.

Hur länge håller sheasmör?

– Ett vispat sheasmör utan tillsatser håller länge, upp till två år. Om produkten ändrar färg eller doft, eller doften härsknar så är den inte användningsbar mer, berättar Riitta.

Kan man äta sheasmör?

Sheasmör till mat kan givetvis också användas för alla torra hudpartier över hela kroppen, men kan dessutom användas som matfett istället för smör, både som det är och utblandat med lite flytande olja så det blir mera bredbart.

Kan man ha sheasmör i ansiktet?

Sheasmör återfuktar, mjukgör och skyddar ansikte, kropp och hår. Passar även bra för lugna irriterad hud efter rakning eller vaxning. Sheasmör passar utmärkt vintertid för att skydda huden mot kyla och vind. Fungerar också på solskador tack vare sina fuktgivande egenskaper.

Är sheasmör bra för håret?

Motverkar torr hårbotten Behandlingar med sheasmör passar extra bra för den som har en torr och kliande hårbotten. Smöret återfuktar och ger näring på djupet samtidigt som det skyddar håret mot bland annat UV-strålar och värme (vid användning av stylingprodukter).

Är sheasmör bra för huden?

Sheasmör är inte bara en underbar mjukgörare utan även rikt på vitamin A och E – antioxidanter som har flera sköna egenskaper för huden. Vitamin A är exempelvis ett av de mest studerade vitaminerna inom hudvård, och framför allt den potenta formen av vitamin A (retinol) verkar stärkande och förnyande på huden.

Hur Förvara sheasmör?

Håller sig bra – hållbarhetstiden brukar anges till 3-5 år – om det förvaras någorlunda svalt (inte över 40°) i mörkt och lufttätt kärl. Trots detta inte så bra till örtolja och ibland rekommenderas att man tillsätter E-vitamin (0,5 %) i blandningar med mycket sheasmör.

Kan Nötallergiker äta sheasmör?

Shea- och kokosnöt räknas inte som de nötter som det finns särskilda märkningskrav för. Läs mer om Allergimärkning här. Varken Livsmedelsverket eller Barnläkarföreningens delförening för allergi och lungmedicin avråder personer med någon nötallergi från att äta produkter med sheanöt.

Var kommer sheasmör ifrån?

(Sheasmör benämns i innehållsförteckningar som Butyrospermum parkii butter.) Sheasmör kommer från de fettrika nötterna på det vildväxande sheaträdet, ett stort lågväxande träd med frukter/nötter stora som kastanjer ungefär.

Är Sheaolja bra?

Sheasmör och sheaolja kan användas för att vårda håret, naglarna och torr hud över hela kroppen. Det är underbart mjukgörande för händer och fötter och uppskattat för spädbarnsvård. Traditionellt har den även använts flitigt för att reducera ärr och bristningar.

Vad kommer sheasmör ifrån?

Sheasmör kommer från sheaträdets kastanjestora nötter och finns i två varianter, dels den västafrikanska varianten som kallas paradoxa och dels den östafrikanska varianten som kallas nilotica.

https://www.youtube.com/watch?v=O8uSlEPTuto

Share this post