Trendig

Vad ar Redasin?

Vad är Redasin?

Redasin är ett kosttillskott som innehåller rödris (1,2 g/tablett) samt vitaminerna B6, B12 och folsyra. Rödris bildas genom jäsning av svampen Monascus purpureus, som växer på fuktigt vitt ris [1, 2], och innehåller HMG-CoA-reduktashämmare i form av monakolin K (lovastatin) och omättade fettsyror [1, 3].

Är filmjölk bra för kolesterol?

Mättat fett påverkar alltså LDL-kolesterolet och ett högre intag av feta mejeriprodukter (jämfört med ett lägre intag, eller byte till magrare sorter) förväntas leda till högre kolesterolnivåer och därmed ökad risk för hjärt-kärlsjukdom.

Är högt kolesterol bra?

Kolesterolet är nödvändigt för kroppens alla celler men samtidigt ett ämne med en stor varningsstämpel. Det fastnar i blodkärlens väggar och leder till våra vanligaste hjärt-kärlsjukdomar som hjärtinfarkt, kärlkramp och stroke.

Hur tar man Redasin?

Rödris tillverkas genom att fermentera vitt ris med Monascus Purpureus –svampmycel. Vid tillverkningen alstras ett starkt rött färgämne och de färgade risgrynen torkas och mals. Redasin baseras på rött ris med tillsatt Q10 och B-vitaminerna folsyra, B6 och B12.

Vilka livsmedel har högt kolesterol?

Följande livsmedel innehåller kolesterol

# Produkt Mängd
1 Äggula ekologisk 1137
2 Äggula konventionellt 992
3 Kyckling lever stekt 570.5
4 Spettekaka 500

Vad ska man äta för att minska blodfetter?

Snabba kolhydrater som socker och mjölbaserade livsmedel kan ha starka negativa effekter på dina blodfetter medan långsamma kolhydratkällor inte har denna negativa effekt. Välj därför oprocessade kolhydratkällor som råris, quinoa eller hel havre så långt som möjligt och ta bort alla hel/halvfabrikat3.

Finns Redasin på apoteket?

Köp Redasin 120 tabletter på apotea.se.

Share this post