Frågor

Vad hande med Shell?

Vad hände med Shell?

St1:s ägare Keele Oy köpte 2010 AB Svenska Shell, samtidigt som varumärket Shell en tid fortfarande kunde användas.

Var gäller Shellkortet?

Shell Privatkort/Shell Card Med ett Shell Card får du alltid rabatt på bensin, diesel och E85 när du tankar på våra bemannade Shellstationer. Dessutom kan du tanka på samtliga St1-stationer i Sverige och Finland. Sammanlagt får du tillgång till närmare 900 bensinstationer.

Finns Shell kvar?

Försäljningen omfattade Shells servicestationer, raffinaderiet i Göteborg, Shells verksamhet för bränslen till industrikunder (bulk), samt Shell marinverksamhet i Sverige. På så sätt finns det starka varumärket därmed kvar i Sverige.

Vad kostar det att tvätta bilen på Shell?

BÄST 295:- Förtvätt, schampo och mjukborstar, hjultvätt, tork, högtryck x 2, underspolning, vax, polervax med ShineTecs®, föravfettning/insektsborttagning och putsdukar till bilens insida.

Vilka stationer tar Shellkort?

Du kan använda ditt kort i på alla Shell- och St1-stationer i Sverige samt på Shellstationer i Finland.

Kan man tanka på Shell med St1 kort?

St1-kortet gäller på alla St1-stationer i Sverige, från Trelleborg i söder till Haparanda i norr. Genom vårt samarbete med Shell kan du även använda ditt St1-kort på alla Shell-stationer i Sverige. Totalt har du nu närmare 500 tankbara ställen med ditt St1-kort.

Kan man tanka med OKQ8 kort på INGO?

Kortet har inga årsavgifter och kan endast användas till drivmedel, vilket är en trygghet för dig. Kortet gäller på alla INGO-stationer i Sverige och Danmark.

Vilka stationer kan man tanka med OKQ8 kort?

OKQ8 Business Basic är rätt kort för dig som vill kunna köpa allt till din bil på våra stationer samt även hyra bil och släp, köpa gasol och göra verkstadsköp. Givetvis kan du även tanka på alla våra stationer och hos våra partners. Kortet går även att använda i de flesta parkeringsautomater.

Var finns 98 oktan?

98 oktan bensin

  • Gulf – Bilvård i Timmersdala AB. gulfmacken.se. Bäckedalsvägen 2.
  • Circle K Skövde City. www.circlek.se.
  • Sökresultaten fortsätter under annonsen.
  • Frändefors oljehall AB. www.oljehallen.se.
  • Berglunds Service, AB. www.berglundsservice.se.
  • EP Bil AB. www.mekonomen.se.
  • Din-X. www.din-x.se.
  • Preem Haga. www.preem.se.

Hur många Shell stationer finns det i Sverige?

Den svenska verksamheten drivs under licens av St1 och består av ca 140 bensinstationer runt om i landet samt ett 40-tal stationer anpassade för tung trafik under varumärket Shell TruckDiesel.

Vad kostar det att tvätta bilen på tanka?

Tvättprogram och priser

Renault-/Volvokortspris Ordinarie pris
TAXIBIL/TAKBOX (UTAN TAKBORSTE): Avfettning/Schampo, högtryck, hjultvätt, borsttvätt, underspolning, tork. 169 kr 211 kr
BORSTFRITT: Avfettning/Schampo, högtryckstvätt, underspolning, tork. 159 kr 199 kr
BRONS: Avfettning/Schampo, borsttvätt, tork. 139 kr 174 kr

Vad var St1 innan?

ExxonMobil:s finska partner oy Esso ab förvärvades och företaget fick namnet St1.

Kan man betala med Swish på Shell?

Ja, om butiken är ansluten till Swish går det bra att betala till dem på samma sätt som du betalar till en privatperson. Om butiken erbjuder QR-betalning kan du dessutom betala genom att skanna deras QR-kod. Utöver QR-koder kan de i vissa fall även erbjuda betalningar med blipp. Då blippar du din telefon i kassan.

Vilka tillhör St1?

St1

Historia
Ägare Keele Oy
Moderbolag St1 Sweden Holding AB
Övrigt
Slogan ”Ett annorlunda sätt att tanka”

Vad användes bensin som tidigare?

Den absolut största användningen av bensin är som bränsle i mindre motorer (från enstaka till tusentals kilowatt), i mopeder, motorcyklar, personbilar och propellerflygplan. Före ottomotorns genombrott användes bensin främst till fläckborttagning, avlusning, lampolja, lösningsmedel inom fettindustrin med mera.

Share this post