Allmänning

Kan man dricka 2 glas vin nar man ammar?

Kan man dricka 2 glas vin när man ammar?

Det finns studier som Livsmedelsverket refererar till som visar att det inte finns medicinska risker för barnet om kvinnan dricker små mängder alkohol under amningen, motsvarande ett till två glas vin en till två gånger i veckan. Livsmedelsverket rekommenderar dock inte detta.

Vad kan påverka bröstmjölk?

Små mängder av olika proteiner och andra näringsämnen kan passera över relativt oförändrade från mammans mat till bröstmjölken och påverka barnet. Vissa miljögifter som lagrats i mammans kroppsfett kan också överföras till bröstmjölken i mycket små, men mätbara, mängder.

Hur länge ska man vänta med att amma efter intag av alkohol?

Amma då precis innan du dricker, och vänta i tre timmar efter att du har druckit innan du ammar igen. Det är ingen mening att pumpa och kasta mjölk för att sänka alkoholhalten. Alkoholen finns där så länge det finns alkohol i blodet och är borta från mjölken först när alkoholen är borta från blodet.

Hur mycket vin går över i bröstmjölken?

Om du som ammar dricker ett till två glas vin eller öl, vilken är den mängd som livsmedelsverket anser är okej, så går endast några tiondelar promille alkohol över i bröstmjölken. Detta är väldigt små mängder och motsvarande mängder finns även naturligt i produkter som fil och juice.

Vad förs över till bröstmjölk?

Mat när du ammar Det går åt extra energi och näringsämnen för att producera bröstmjölk. Du behöver därför äta allsidigt och varierat. Välj gärna mat som innehåller mycket vitamin D, omega 3-fett, jod och folsyra. Det är också bra att äta järnrik mat.

Vad kan man göra för att få mer bröstmjölk?

Du kan öka mjölkproduktionen genom att försöka amma oftare och erbjuda båda brösten vid varje amningstillfälle. Det brukar oftast räcka att amma tätt under några dagar för att mjölkproduktionen ska öka, men ibland kan det ta upp till en vecka.

Share this post