Rekommendationer

Vad kan man gora av meloner?

Vad kan man göra av meloner?

Melon är gott att äta som den är, speciellt på sommaren när det är varmt ute , men det finns så mycket annat kul man kan göra med den läskande frukten….9 saker du kan göra med melon

  1. Frys till glass på pinne.
  2. Spetsa med sprit.
  3. Lägg på grillen.
  4. Blanda i en sallad.
  5. Vegetarisk ceviche.
  6. Frys till istärningar.
  7. Enkel melonsorbet.

Hur ser en dålig vattenmelon ut?

För att få tag på den bästa vattenmelonen bör du välja symmetriska frukter utan sprickor eller fläckar. Skalet bör vara fast och matt och kommer vara gult där melonen legat på marken. Gulare fläck betyder mognare melon, så välj bort de med vita fläckar och välj en med stor gul fläck istället.

Vad kan man äta till vattenmelon?

Gör en matig sallad, exempelvis med gröna blad, rödlök, svarta bönor, gurka, oliver, quinoa och generöst med melon. Även grillad lax eller skaldjur passar mycket bra ihop med en sallad på vattenmelon. Köp en mimimelon och dela på tvären, toppa med lite kvarg och frön (eller glass!) och ät med sked direkt ur ”skålen”.

Är det nyttigt med honungsmelon?

Nyttiga fördelar Den mycket låga kaloritätheten gör en bit honungsmelon till perfekt smalmat. Du får också en god portion C-vitaminer och en rad viktiga mineraler på köpet.

Kan man frysa in melon?

Det är bara att skära upp melonen i valfria former och sticka i glasspinnar eller små teskedar och sen in i frysen. ❄️🍉🍢 En timme i frysen räcker!

Kan man äta skalet på vattenmelon?

Ingen sommar utan vattenmelon – men visste du att man kan äta skalet? Det har till och med en massa hälsofördelar! Skalet innehåller till exempel ämnet citrullin, en aminosyra som kan verka prestationshöjande – och som används flitigt som tillskott i träningskretsar.

Vad händer om man äter gammal melon?

Och visst finns det anledning att vara försiktig. För på senare år har det hänt att upptinad majs och skuren melon har orsakat utbrott av listeriainfektion, uppger Livsmedelsverket. Listeria stortrivs nämligen i de här livsmedlen och förökar sig snabbt till skadliga nivåer.

Hur äter man vattenmelon?

Vattenmelon innehåller nästan inga kalorier – ändå är det både mättande och otroligt nyttigt (massvis av vitaminer, fibrer, aminosyror och antioxidanter!) Testa våra goda recept på sallad, glass och drinkar. Vattenmelon innehåller A-vitamin, tiamin, vitamin B6 och dessutom massor av C-vitamin.

Är honungsmelon bra för magen?

Även om den är sötare än många av de andra melonerna, har den avlånga gula kusinen det allra lägsta kaloriinnehållet av alla. Liksom cantaloupemelonen innehåller den dessutom väldigt lite fruktsocker och få hårda fibrer. Vilket gör den perfekt för människor som lider av en känslig mage eller irritabel tjocktarm.

Vilka vitaminer i honungsmelon?

Vitaminer i honungsmelon

Ämne Mängd per 100g Innehåller % av RDI
(Tiamin) Vitamin B1 0.08 7.3 %
(Riboflavin) Vitamin B2 0.02 1.4 %
(Niacin) Vitamin B3 0.6 3.8 %
Vitamin B6 0.06 4.3 %

Share this post