Frågor

Vad hande med Usama bin Ladins fruar?

Vad hände med Usama bin Ladins fruar?

De tre fruarna har ända sedan bin Ladins sköts suttit arresterade i Pakistan. Nu kommer de alla tre att åtalas för att ha tagit sig in illegalt i landet. bin Ladins barn är dock fria att lämna när de vill. Totalt bodde 28 personer i villan i Abbottabad och dess sidobyggnader.

Hur begravdes Bin Laden?

Usama bin Ladin begravdes i Arabiska havet, en del av Indiska oceanen som ligger mellan Pakistan och Arabiska halvön. Det skedde ombord på ett amerikanskt hangarfartyg, uppger en amerikansk försvarskälla för Reuters. Kroppen ska ha tvättats enligt muslimsk sed och den lades sedan i en vit svepning.

Vad hände med Usama bin Laden?

I maj 2011 meddelade USA:s president Barack Obama att Osama bin Laden hade dödats av en grupp amerikanska elitsoldater i Pakistan. Efter Osama bin Ladens död har Ayman al-Zawahiri övertagit ledningen för al-Qaida.

Vad händer den 11 september?

Iraks störtade diktator, Saddam Hussein, tillfångatas av amerikanska soldater strax utanför Tikrit, Irak. Terrorattackerna mot västvärlden fortsatte även efter den 11 september 2001. I juli 2005 sprängs tre tunnelbanetåg i centrala London och en drygt timme senare exploderar ännu en bomb på en buss i staden.

Finns Al Qaida kvar?

ANNONS. Al-Qaida fungerar idag som ett nätverk av olika terrororganisationer och terroristceller som delar samma ideologi. Al-Qaida kan liknas vid ett ”varumärke” för militanta islamistiska grupper.

Hur hittade USA bin Laden?

USA hade lyckats via egen spaning lokalisera Osama bin Laden till en jättebyggnad med höga murar omkring huset. Enligt Vita huset hade Pakistan inte informerats om räden. I helipkoptrarna fanns 23 elitsoldater ur US Navy Seal Team 6, en tolk och en spårhund. När soldaterna rusade in i huset möttes de av motstånd.

Vem tog Bin Laden?

Navy Seal-soldaten Rob O’Neil träder fram och berättar att det var han som dödade al-Qaidaledaren Usama bin Ladin. Det har varit en väl bevarad hemlighet vem som dödade Usama bin Ladin. Men nu träder Navy Seal-soldaten Rob O’Neill fram. Och avslöjar hur det gick till när han sköt ihjäl al-Qaidaledaren.

Hur fångades Usama bin Laden?

Usama bin Ladin sköts till döds med tre skott i huvudet den 2 maj 2011, nästan tio år efter att USA:s dåvarande president George W Bush förklarat krig mot terrorismen till följd av 11 september-attackerna mot World Trade Center och Pentagon 2001.

Vilket år dog bin Laden?

2 maj 2011Usama bin Ladin / Dödsdatum
Operation Neptune Spear, engelska för Operation Neptunspjut, var en amerikansk militär operation där Usama bin Ladin, grundaren och ledaren för den islamistiska militantgruppen al-Qaida, sköts till döds i sitt hem i Abbottabad i Pakistan den 2 maj 2011, strax efter kl. 01:00 PKT (kl.

Share this post