Trendig

Hur minskar man returer?

Hur minskar man returer?

Så här kommer 6 tips hur man kan minska andelen returer

  1. Säkerställ att produkten håller vad du lovar.
  2. Var övertydlig om produkternas egenskaper och storlek!
  3. Forma en returpolicy utifrån er kundgrupp.
  4. Sälj en större andel kundanpassade produkter.
  5. Snabba leveranser minskar returerna!
  6. Gör det enkelt att returnera.

Vad kostar en retur?

När det gäller returer av mindre ting, så som kläder, är en rimlig returavgift runt 40 kr så som det ser ut idag. Att returnera exempelvis en vitvara kan ju däremot rimligen kosta betydligt mer än så. Det är upp till varje företag hur de väljer sina rutiner i sådana här situationer.

Hur många returer?

– Vi valde att titta på modebranschen på grund av den stora mängden returnerade varor, varav många skickas över nationsgränserna. Den genomsnittliga andelen returnerade varor i Sverige visade sig vara 22 procent, men med stor variation. Mellan 18 och 60 procent av det som köps returneras, beroende på segment.

Hur fungerar returer?

Returen måste kontrolleras, lagerföras och pengarna återbetalas. Returhantering bör ske så snabbt och effektivt som möjligt, för att kunna göra kunderna nöjda. Byten och reklamationer tar lång tid för konsumenten eftersom ersättningsvaran först skickas när returen är mottagen och kontrollerad.

Vad händer om man inte hämtar ut paket Boozt?

Boozt.com kan annullera en beställning om det inte är möjligt att leverera den beställda produkten. Du kommer att meddelas om en sådan situation skulle uppstå samt att eventuell betalning eller reservation av betalningsmedel returneras/annulleras.

När får man tillbaka pengar Zalando?

Har du redan betalat för varorna får du pengarna tillbaka. Kom ihåg att det kan ta upp till 5 bankdagar innan återbetalningen syns på ditt konto, beroende på vad du har för bank.

Kan man lita på Boozt?

Sämsta nätbutik och urdålig kundservice! Kära kund, Tack för ditt omdöme. Det ät tråkigt att läsa att du inte är nöjd med vår service eller hemsida. Vi gör alltid allt vi kan för att du som kund ska bli nöjd när du handlar hos oss på Boozt.com.

Kan man lita på Zalando?

Gillar zalando Zalando har alltid varit min favorit shopp-sida! Kan inte klaga och jag har handlat i flera år. Personalen har alltid varit trevliga!

Share this post