Rekommendationer

Maste Brf tillhandahalla tv?

Måste Brf tillhandahålla tv?

2. På BRF:s hemsida står det att både TV-box och mediespridare tillhör BRF och inte får tas med vid flytt utan måste finnas kvar i lgh. Om inte kan man bli ersättningsskyldig.

Vad är föreningen ansvar?

Vem som ansvarar för vad i en förening styrs av såväl lag som stadgar. I bostadsrättslagen anges att bostadsrättshavaren ska hålla ”lägenheten” i gott skick medan föreningen ska hålla ”lägenheten, huset och marken” i gott skick, i den mån ansvaret inte vilar på bostadsrättshavaren.

Vilka avgifter får en bostadsrättsförening ta ut?

Vilka avgifter får en bostadsrättsförening ta ut? Föreningen får ta ut insats, årsavgift, upplåtelseavgift, överlåtelseavgift, pantsättningsavgift och avgift för andrahandsupplåtelse.

Hur får jag utdrag ur lägenhetsregistret?

Endast en person har rätt till att få utdrag ur lägenhetsförteckningen, och det är lägenhetsägaren själv. Det enda sättet för någon annan att hämta information om en lägenhet ur förteckningen är genom en fullmakt från bostadsrättsägaren.

Vad är kollektivt bredband?

Individuellt och kollektivt bredband Om ni väljer individuella avtal får föreningens medlemmar själva beställa och betala för sina bredbandstjänster. Om ni istället väljer kollektivt bredband tecknar föreningen abonnemang för sina medlemmar. Föreningen får sedan en samlingsfaktura.

Vad ingår i hyran i en bostadsrätt?

Vad som ingår i månadsavgiften kan skilja mycket mellan olika bostadsrättsföreningar.

  • Brukar ingå: Vatten, värme.
  • Brukar ingå: Kabel-TV.
  • Kan ibland ingå: Datauppkoppling, bredband.
  • Brukar inte ingå: Elen.
  • Brukar inte ingå: parkering, garage.
  • Kan finnas: service av olika slag, t ex gästrum, eller eget gym.

Vad ansvarar bostadsrättsinnehavaren för?

Som bostadsrättsinnehavare har man ansvar för målning och underhåll av insidan av balkongen, för räcket, inglasningen, ytskiktet på golvet och för markisen. Bostadsrättsinnehavaren har ansvar för kontakter, strömbrytare, elledningar inom lägenheten, byte och underhåll av säkringar etc.

Vad står föreningen för i en bostadsrätt?

I en bostadsrättsförening står medlemmen för reparationer och underhåll av sin egen lägenhet, medan föreningen står för det som finns utanför i den övriga delen av huset. Begreppen som används är inre respektive yttre underhåll och är reglerat via lag och föreningsstadgarna.

Vad är en rimlig avgift bostadsrätt?

Avgiftens storlek kan skilja mycket mellan olika föreningar, och det kan tyckas märkligt. Avgiften kan faktiskt vara allt mellan 100 och upp över 1000 kr per kvadratmeter och år! Normalt brukar den dock ligga någonstans mellan 500 och 700 kr/kvm/år.

Share this post