Trendig

Ar det svart att bli redovisningsekonom?

Är det svårt att bli redovisningsekonom?

Arbetsförmedlingen bedömer att det blir fortsatt liten konkurrens om jobben som redovisningsekonom under det närmaste året. Även om det utbildas många inom ekonomiområdet är det oftast lätt att få jobb – framför allt för erfarna redovisningsekonomer.

Varför bli redovisningsekonom?

Det gör jobbet som redovisningsekonom till en central och viktig roll på ett företag. En av de uppgifter som lockar många till yrket är att få arbeta med ekonomisk rådgivning och planering. Här har du en viktig uppgift att stötta ledningen i ekonomiska beslut, såsom investeringar och fördelning av utgifter.

Hur är det att jobba som redovisningskonsult?

Arbetsuppgifterna kan variera från att hjälpa en mindre organisation med delar av bokföringen eller avstämningar av konton till att helt sköta all löpande redovisning, göra årsbokslut, deklaration, årsredovisning, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med myndigheter.

Vem passar som redovisningsekonom?

När du arbetar som redovisningsekonom har du möjlighet att arbeta anställd direkt på ett specifikt företag eller organisation, eller vara anställd på en redovisningsbyrå och då kallas du för redovisningskonsult. Yrket innebär en frihet att kunna arbeta i olika branscher, privatmarknaden eller offentlig sektor.

Hur är det att jobba på redovisningsbyrå?

Den som jobbar på redovisningsbyrå får ofta arbeta med till exempel ekonomisk rådgivning åt flera olika kunder. Man kan också arbeta med saker som löpande bokföring, avstämningar, bokslut, moms- och arbetsgivardeklarationer samt deklarationer.

Hur mycket tjänar man som redovisningskonsult?

39 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad innebär yrket redovisningsekonom?

En redovisningsekonom arbetar med företagets eller organisationens ekonomi. Exakta arbetsuppgifter kan skifta mellan arbetsplatser men i huvudsak har du hand om bokföringen och redovisar alla transaktioner samt arbetar löpande med bokslut och redovisningar.

Hur mycket jobbar en redovisningsekonom?

Share this post