Populära

Varfor skar sig Ganachen?

Varför skär sig Ganachen?

En vanlig anledning till att ganache skär sig är att blandningen är för fet, och det fick jag erfara när jag häromdagen försökte göra mörka chokladtryfflar med brynt smör.

Vad är tryffel gjort av?

Chokladtryffel är en konfekttyp gjord på mjuk chokladmassa (så kallad ganache) bestående av choklad, grädde, smör, socker eller honung och någon smaksättare, till exempel likör.

Varför stelnar inte vit tryffel?

Om man prövar sig fram och tycker att tryffeln blivit lite för lös är det enkelt åtgärdat! Då värmer man upp tryffeln lätt i micro och blandar i fint riven choklad- sätt in i kylen igen för att stelna.

Varför blir Ganachen grynig?

Svar: Choklad bör hanteras varsamt när den smälts, annars är det lätt att den blir grynig. I mikron blir den grynig om effekten är för hög, och/eller att den går under för lång tid. I vattenbad orsakas grynigheten vanligtvis av att fukt från ångan råkat hamna i chokladen.

Varför skär sig smeten?

Både ägg och smör ska vara rumstempererade, smeten kan tom skära sig annars och smöret är ju stenhårt när det kommer från kylen. Ta fram det några timmar innan eller kvällen före.

Varför skär sig glasyr?

Tillsätt socker, äggulor och vaniljsockret under omrörning. Fortsätt röra hela tiden tills glasyren är jämn och fin. Här finns en risk att glasyren skär sig och då skitar sig smöret, men försök att röra hela tiden och ev. kan man sätta på plattan på lång värme medans man rör hela tiden för att få den att gå ihop igen.

Är tryffel svamp?

Tryffel är en slags svamp som växer i harmoni med en mängd träd. Tryffel växer ca 2,5 till 10 cm under jord och oftast på rötterna av vissa sorter av ek och hasselnötsträd. 2. Tryffel finns i många olika former och är en mycket dyr delikatess, men ingen är lika åtrådd som den italienska vita Albatryffeln.

Är tryffel en frukt?

Tryffel är en sorts svamp Ordet tryffel används för att beskriva flera olika svamparter som växer med fruktkroppar under jorden.

Varför stelnar inte vit choklad?

Häll ut två tredjedelar av chokladen på arbetsytan. Låt slickepotten vara kvar i bunken med den choklad som inte hällts ut så att chokladen på den inte stelnar. Om du rör i smält choklad med en slickepott med stelnad choklad på sig så kommer den smälta chokladen att gå ner i temperatur och kan börja klumpa sig.

Hur räddar man en ganache?

En ganache är en emulsion av fett (från chokladen) och vätska från exempelvis grädde, fruktpuré eller mjölk. Texturen på en ganache går att göra ännu bättre genom att tillsätta smör, invertsocker och glykos.

Hur räddar man skuren chokladmousse?

Tips! OM olyckan är framme och moussen skär sig – ta det bara lugnt. Ställ hela skålen med mousse i mikron några sekunder tills den blir ljummen eller värm den i en kastrull under omrörning på låg värme. Låt den lösa ”moussen” svalna i kyl några timmar och vispa sedan upp den med elvisp eller ballongvisp.

När krämen skär sig?

Om din smörkräm skär sig: Ta en fjärdedel till en tredjedel av den skurna smörkrämen i en skål och värm den i mikron. Jag körde på full effekt i 30 sekunder tills den var flytande. Blanda tillbaka den smälta smörkrämen i den skurna smörkrämen.

Share this post