Trendig

Vilka ar Kostnadskonto?

Vilka är Kostnadskonto?

Tillgångskonton – t ex bankkontot – ökar i debet och minskar i kredit. Skuldkonton – t ex banklån – ökar i kredit och minskar i debet. Intäktskonton – t ex försäljning – ökar i kredit och minskar i debet. Kostnadskonton – t ex varuinköp – ökar i debet och minskar i kredit.

Vad är konto 1910?

Exempel på bokföring av en affärshändelse Det innebär att du först måste skapa en kredit som visar vart pengarna kommer in till ditt företag. Detta sker från konto 3010 – försäljning. Efter detta måste du visa vart pengarna hamnar i detta fall genom en debet till konto 1910 kassa.

Vad bokförs på konto 1930?

Om du har köpt in material till din verksamhet för 500 kr och betalat via internetbanken är ett av de bokföringskonton som används bankkontot. Bankkontot representeras ofta av bokföringskonto 1930 Bankkonto. Det andra kontot är normalt bokföringskonto 4010 Inköp material och varor.

Vad är ett motkonto?

Ett av bokföringskontona som du använder är bankkontot. Bankkontot representeras ofta av bokföringskonto 1930 Bankkonto. Motkonto, det vill säga det andra bokföringskontot, är ofta bokföringskonto 4010 Inköp material och varor. Du brukar också ha 25 % moms som bokförs på 2641 Ingående moms.

Hur bokför man personalkostnader?

Alla personalkostnader brukar redovisas i BAS-kontoplanens kontoklass 7. Hit hör inte bara löner utan även arbetsgivaravgifter, traktamenten, hälsovård och andra sorters ersättningar till personalen.

Vilka två sidor har varje konto i dubbel bokföring?

I dubbel bokföring används debet och kredit som utgör varsin sida av ett bokföringskonto. Detta för att lättare kunna hålla reda på vad som händer med olika affärshändelser. Om en bokföringspost bokförs i debet på ett konto, ska det också bokföras i kredit på ett annat konto.

Vad bokför man på övriga personalkostnader?

Kostnader för personal och löner bokförs alltid på konton som börjar på siffran 7. Det kan vara allt från dina faktiska lönekostnader till inköp av fika, det vill säga övriga personalkostnader som bokförs på konto 7690 Övriga personalkostnader.

Vilka två syften har dubbel bokföring?

Den ena delen presenterar var verksamheten tillför sina resurser, och kallas debet. Den andra delen är kredit, som står för var verksamheten tar resurser ifrån. Fördelar med dubbel bokföring Alla debiteringar ska ha en lika stor summa som alla krediteringar på minst ett annat konto för varje transaktion.

Share this post