Frågor

Hur mycket ska man ta i timmen?

Hur mycket ska man ta i timmen?

Heltidsarbete innebär ett snitt på 173 timmar per månad eftersom man räknar med att en månad består av 21,7 arbetsdagar med åtta arbetstimmar. En månadslön på 25 000 kr innebär då en timlön på ca 145 kr.

Hur mycket ska jag ta betalt?

Kolla lönestatistik och se vad andra tjänar utifrån till exempel yrke, ålder och anställningsort. En tumregel är att utgå från din tidigare lön. Låt säga att du hade en bruttolön på 30 000 kronor i månaden. För att komma upp i samma lön som egenföretagare multiplicerar du din gamla månadslön med 20.

Vad kostar en anläggningsarbetare?

Timpris för olika typer av hantverkare varierar men vill man ha en summa mellan tummen och pekfingret på vad hantverkare kostar är 500 kr/timme ett rimligt timpris. Hantverkare sätter dock sina egna priser så i slutändan är det i förhandlingen mellan hantverkaren och dig som kund som det avgörs.

Hur gör man en logotyp?

Så skapar du en bra logotyp

  1. Håll den enkel. Logotypen är till för att spegla företagets personlighet – därför bör den vara lätt att uppfatta.
  2. Låt det lilla extra stå ut.
  3. Gör den möjlig att anpassa.
  4. Låt någon annan ta en titt.
  5. 8 färgkombinationer för din grafiska profil.
  6. 8 färgkombinationer för din grafiska profil.

Hur mycket kan man fakturera som konsult?

Som frilansare eller konsult kan du räkna med en debiteringsgrad på 80 %. Det betyder att om du jobbar 8 timmar per dag så debatterar du för 6 ½ timme och gör obetalda arbetsuppgifter resten av tiden. När du fakturera kunden behöver du därför lägga på 25 % för den obetalda tiden.

Hur många procent tar Cool Company?

Cool Company tar en avgift om 5,98% av ditt fakturerade belopp exklusive moms. I den avgiften ingår, bland annat, följande: – Rapporterar och betalar in skatter, avgifter och moms till Skatteverket. – Betalar ut din lön.

Vad fakturerar en konsult?

I vårt fiktiva exempel vill du jobba heltid, dvs 40 timmar i veckan, eller i snitt ca 167 timmar per månad. Och eftersom du behöver få in minst ca 80 000 kr varje månad kan vi därmed räkna ut att skulle kunna ha ett timpris på som lägst ca 480 kr/h (80 000 / 167 ≈ 479).

Hur räknar jag ut mitt konsultarvode?

Hur du räknar ut ditt timpris:

  1. Bestäm vilken månadslön du vill ha/bör ha, utifrån din erfarenhet och kompetens. Utgå från lönen du skulle fått om du vore anställd.
  2. Ta sedan 2,4% av den tilltänkta månadslönen. Ex. 35.000kr i lön x 0,024 = 875kr.
  3. 875kr ex moms är då ditt timarvode.

Hur funkar Cool Company?

Cool Company ser till att fakturan är komplett och skickar den vidare till din kund. Allt administrativt arbete tas om hand av Cool Company. Vi skickar fakturan, bokför betalningen, betalar skatt och avgifter och skickar påminnelse om fakturan ej betalas i tid.

Share this post