Populära

Nar beskattas tjanstepension?

När beskattas tjänstepension?

Tar du ut hel pension gör Pensionsmyndigheten skatteavdrag som huvudarbetsgivare. Skatten som dras är den skattesats som gäller i din kommun. Arbetar du under och efter det år du fyller 66 år får du lägre skatt på din lön än du fått tidigare år. Även pension beskattas lägre från det år du fyller 66 år.

När betalas särskild löneskatt på pensionskostnader?

Du som arbetsgivare skall betala löneskatt med 24,26 % på pensionskostnaderna. Det belopp som vi debiterat er under året och som, enligt vår uppfattning, ska ingå i underlaget för särskild löneskatt redovisar vi i en specifikation till fakturan.

Vem betalar avkastningsskatten i en utländsk kapitalförsäkring?

Du som bor i Sverige och har en utländsk pensionsförsäkring eller kapitalförsäkring ska normalt betala avkastningsskatt på denna i Sverige. Reglerna för avkastningsskatt på kapitalförsäkringar har ändrats från och med inkomståret 2012 (inkomstdeklarationen 2013).

Är tjänstepension skattepliktig?

Skillnader i skatt för allmän pension och tjänstepension För den allmänna pensionen betalar du den skattesats som gäller i kommunen där du bor. På tjänstepension drar pensionsbolag och banker 30 procent i skatt. Om du tror att ditt skatteavdrag blir för lågt kan du höja det via Dina Sidor för att undvika kvarskatt.

Vem betalar avkastningsskatt på kapitalförsäkring?

Avkastningsskatt är en skatt på försäkringar som kapitalförsäkringar, pensionsförsäkringar och kapitalpension. Avkastningsskatten uppgår till 15% respektive 30% beroende på vem som är skattskyldig. Den högre avkastningsskatten om 30% används enbart för: innehav av utländska kapitalförsäkringar.

Hur beskattas utländsk kapitalförsäkring?

Utbetalning från en kapitalförsäkring ska inte inkomstbeskattas i Sverige. Däremot ska du som har en utländsk kapitalförsäkring själv betala avkastningsskatt i Sverige på försäkringen. Underlaget för skatten redovisar du vid punkt 9.1 på inkomstdeklarationen. Avkastningsskatten är 30 procent av skatteunderlaget.

Hur stor är skatten på tjänstepensionen?

På tjänstepension drar pensionsbolag och banker 30 procent i skatt. Om du tror att ditt skatteavdrag blir för lågt kan du höja det via Dina Sidor för att undvika kvarskatt.

Share this post