Frågor

Ar Amex vart?

Är Amex värt?

Vad är fördelarna med att ha ett AMEX kort? Fördelarna beror lite på vilket kort man väljer. Huvudsaken är att man får poäng på alla köp man gör med sitt Amex kort, vilket du sen kan använda för att boka flyg, hotell, uppgradera från ekonomi till business, o.s.v.

Är Amex bra i Sverige?

Vilka försäkringen täcker samt hur omfattande skydd du har på resan beror på vilket kort du har. Om en bra reseförsäkring är viktigt för dig rekommenderar vi Platinum, Gold Card eller SAS Amex Elite. Med Amex-kortet får du alltid något tillbaka när du handlar. Amex-poäng, EuroBonus-poäng eller Cashback – återbäring.

Vilket Amex ska man ha?

American Express SAS Classic bra för dig som vill ha ett kreditkort som fungerar i hela världen men inte har någon medlemsavgift och som ändå har många av Amex fördelar. Kortet är kopplat till SAS bonussystem men får inte lika mycket bonus per spenderad krona som de andra kreditkorten.

Är SAS Amex bra?

SAS Amex Premium är ett bra kort. Det är ett kreditkort som passar dig som reser mycket och regelbundet. Det är ett mycket bra kort om du tycker om att gå på konserter och evenemang. Med SAS Amex Premium får du nämligen förtur till konsert- och evenemangsbiljetter.

Varför man inte ska använda Amex?

Framförallt verkar det bero på att många av de kortterminaler som inte accepterar American express kontaktlösa betalningar antingen behöver bytas helt ut eller få sin mjukvara uppdaterad. Bland annat har flera användare av Amex rapporterat att exempelvis Coop och utvalda Ikea butiker ej accepterar dessa betalningar.

Är Amex Gold värt?

American Express Gold är ett bra kreditkort för dig som reser ofta eftersom det har en mycket omfattande reseförsäkring och många bra förmåner när du reser. Förutom att du har tillgång till över 1 000 lounger i hela världen kan du till exempel bli uppgraderad både på flyg och hotell.

Vilka butiker kan man betala med American Express?

Våra kort är utrustade för kontaktlösa betalningar och funkar på utvalda försäljningsställen.

  • Exempel på försäljningsställen är ICA, Systembolaget, Pressbyrån, 7-eleven och Preem.
  • På dessa utvalda försäljningsställen kan du betala utan att ange din PIN-kod för köp upp till 400 kr.
  • Vilket SAS kort är bäst?

    SAS Eurobonus American Express Premium Card – det bästa kortet för en nybörjare. SAS Eurobonus American Express Premium Card är idag det bästa kortet för en nybörjare som vill börja samla poäng via kreditkort. De poäng som du tjänar förs månatligen över till SAS.

    Kan man använda Amex överallt?

    Genom att använda korten samlar du poäng som kan användas till att betala för hotell, resor, loungebesök och hyrbilar via SAS eller ett annat företag i Star Alliance. Det enda kravet är att du har tillräckligt många poäng.

    Vad kostar det att ha American Express?

    Betalkortet kostar 765 kr under det första året och därefter 1020 kr/år. Ett Additional Card för att separera olika typer av kostnader, ingår utan extra kostnad. För varje 100 kr du betalar med kortet får du 15 SAS EuroBonus Extrapoäng.

    Vad krävs för att få American Express Gold?

    Det är en ren och skär myt då det faktiskt inte finns några krav på inkomst hos American Express. Du behöver däremot vara över 18 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Krediten sätts individuellt och du kan få upp till 1 500 000 kronor i kreditgräns. Räntan med American Express Gold ligger på 15,99%.

    Kan jag betala fakturor med Amex?

    American Express bonus och poängprogram Betala dina fakturor med ditt American Express på Billhop och samla värdefulla poäng som du sedan kan lösa in mot flygresor, hotellnätter, presentkort och mycket mer. 1850 bildades American Express och har sedan dess vuxit till att bli världens största rese- och kortföretag.

    Share this post