Trendig

Hur far god redovisningssed sitt materiella innehall?

Hur får god redovisningssed sitt materiella innehåll?

God redovisningssed kan alltså sägas beskriva dels hur något är (förekommande praxis), dels hur något bör vara (uttalande från expertisen om förekommande praxis).

Vilka är för respektive nackdelarna med en stark koppling mellan redovisning och beskattning?

Det finns både för- och nackdelar med en stark koppling mellan redovisning och beskattning. Frikopplade regler leder till att företagen måste tillämpa två olika regelsystem på samma transaktion, ett vid redovisningen och ett vid beskattningen. För företagen är det därför typiskt sett en fördel med en stark koppling.

När det finns ett materiellt samband mellan redovisning och beskattning har redovisningen en legal roll?

Sverige har haft ett starkt samband mellan redovisning och beskattning ända sedan införandet av KL på 1920- talet. Denna koppling består av tre olika samband, det materiella sambandet som innebär att om redovisningen upprättats enligt god redovisningssed så godtas den även skattemässigt.

När är en intäkt realiserad?

Första frågan besvaras av realisationsprincipen att en intäkt anses realiserade då de risker och fördelar som är förknippade med produkten eller tjänsten överförs mellan parterna. Vid försäljning av varor, innebär detta att säljaren anses ha en intäkt när köparen övertagit risken för varorna.

Vilket samband finns mellan redovisningen och beskattning?

Redovisning och inkomstbeskattning Redovisningen ligger till grund för beskattningen. Inom vissa områden inom inkomstbeskattningen finns ett samband mellan hur en post eller transaktion har behandlats i redovisningen och hur den sedan beskattas.

När ska en intäkt bokföras?

En intäkt ska redovisas i resultaträkningen när sannolika framtida ekonomiska fördelar i form av ökning av värdet på en tillgång eller minskning av värdet på en skuld kan mätas på ett tillförlitligt sätt.

När gäller offentlighetsprincipen?

Principen att handlingar hos myndigheter ska vara tillgängliga för allmänheten. Alla handlingar (pappersdokument eller elektroniska handlingar) som är inkommna till en myndighet, eller upprättade hos myndigheten, och som förvaras hos myndigheten, är som huvudregel offentliga.

Share this post