Trendig

Varfor ar Apple Pay tryggt?

Varför är Apple Pay tryggt?

Ditt kortnummer lagras aldrig på din enhet eller på Apples servrar och Apple lämnar heller aldrig ut ditt kortnummer till den du handlar av. Dina inköp förblir privata. Apple Pay sparar ingen transaktionsinformation när du handlar med ett kredit- eller betalkort och därför kan inget spåras tillbaka till dig.

Vad är bra med Apple Pay?

Apple Pay kan användas för att genomföra betalningar i både butiker och på nätet. Betalar man i butik ska man hålla utkik efter Apple Pay symbolen som visar på att butiken accepterar denna betalningsmetod.

Är det säkert med Apple Pay?

Hur säkert är Apple Pay? Ditt kortnummer lagras aldrig på din enhet eller på Apples servrar, och delas heller inte med försäljningsstället. Apple Pay använder ett specifikt nummer för den enhet du betalar ifrån och skapar en unik transaktionskod för varje köp. Varje transaktion godkänns med ditt “Touch ID”.

Varför anses det vara lika tryggt att betala med Apple Pay Google Pay som med ditt betalkort Nämn två anledningar?

Apple Pay är utformat med din säkerhet och integritet i åtanke och är enklare och säkrare att betala med än fysiska kreditkort, betalkort och förbetalda kort. Apple Pay använder säkerhetsfunktioner som är inbyggda i enhetens mjukvara och hårdvara för att skydda dina transaktioner.

Hur handlar man med Apple Pay?

Hur betalar du?

  1. I butik (med iPhone eller Apple Watch) Dubbelklicka på ”Touch ID”, eller håll din iPhone mot kortterminalen med fingret på Touch ID.
  2. I appar eller online-butiker (med iPhone eller iPad) Välj Apple Pay som betalmetod och håll fingret på Touch ID.
  3. Online-butiker (med Mac)

Är Google Pay säkert?

Hur säkert är Google Pay? När du betalar med din telefon i en butik skickar inte Google Pay kortnumret tillsammans med betalningen. Istället få rett virtuellt kontonummer representera dina uppgifter – så dina kortuppgifter förblir skyddade.

När kan man betala med Apple Pay?

Apple Pay är ett sätt att betala med din iPhone, din Apple Watch eller din Mac. Du kan betala med Apple Pay i butiker där du kan blippa (göra kontaktfria betalningar), i appar och på nätet där du ser knappen ”Betala med Apple Pay” eller ”Använd Apple Pay”.

Hur säkert är Wallet?

Hur används Apple Pay?

Hur man betalar med Apple Pay?

Öppna Plånbok-inställningarna på din enhet. På din Mac-modell med Touch ID går du till Systeminställningar > Wallet och Apple Pay. På en iPad går du till Inställningar > Plånbok och Apple Pay.

Måste man ställa in Apple Pay?

Om din enhet försvinner eller blir stulen Apple Pay innehåller säkerhetsfunktioner för att se till att andra inte kan använda Apple Pay på din enhet om du tappar bort enheten eller om den blir stulen. För att använda Apple Pay måste du godkänna varje köp med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

Share this post