Trendig

Varfor ska man anvanda gua sha?

Varför ska man använda gua sha?

Varför ska jag använda en Gua Sha? Utöver att det är en härlig och avkopplande stund där du ger dig själv en ansiktsmassage så finns det faktiskt en hel del fördelar med att använda Gua Sha-verktyg. De skulpterar ansiktet, bidrar till att spänningar i nacke, käke och ansikte minskar samt sätter igång blodcirkulationen.

Hur länge ska man använda en gua sha?

Det är viktigt att vara konsekvent och hela tiden vara lätt på handen. Inom kinesisk medicin kan verktyget användas med hårdare tag, men det rekommenderas inte för hemmabruk. Så här använder du din gua sha allra bäst: Se till att ditt ansikte inte är torrt innan användning.

Hur använder man en gua sha?

Viktigt är att dra med stenen åt rätt håll, från mitten av ansiktet och utåt. Men ännu viktigare är vinkel och tryck. Försök ha så lite vinkel som möjligt mot huden för att det ska bli så skonsamt som möjligt och trycket ska även det vara väldigt lätt. Mer som en smekning än press.

Vilken olja ska man använda till gua sha?

Med en kvalitativ hudolja är det smidigt och lätt att använda Gua sha-verktyg. Behandla huden med Gua sha till sist, efter din vanliga hudvårdsrutin. Fukta huden först med ansiktsvatten och stryk sedan på olja.

Varför Ansiktsroller?

Varför är en ansiktsroller bra för huden? När huden masseras ökar blodcirkulationen och det kan stimulera cellförnyelse, och även stimulera hudens byggstenar elastin och kollagen. Resultatet kan bli en fastare, rosigare, klarare och mer glowig hud.

Vilken gua sha sten är bäst?

Jag har tidigare skrivit om gua sha massage med gua sha jadesten för ansiktet några gånger, och jag rekommenderar det verkligen för dig med mogen hud – huden får fantastisk glow och lyster och känns fastare och jämnare!

Vilken gua sha är bäst?

Min variant är gjord av Jade sten, har en fjärilliknande form och kallas Gua Sha Stone. Det är en tunnare variant som passar för hela ansiktet, så smidigt! Denna variant är extra effektiv för att reducera fina linjer och rynkor tack vare att den är så tunn och verkligen kommer åt.

Är det bra att massera ansiktet?

Det ökar spänst, elasticitet och ger huden lyster. Att massera och träna muskulaturen i ansiktet ger en vacker hud. På samma sätt som alla kroppens muskler mår bra av träning och massage. Hudens eget kollagen stärks av att du masserar in ansiktsoljor med fina fettsyror och näringsämnen.

När använder man Ansiktsroller?

CHIA Amethyst ansiktsroller är ett effektivt ansiktsverktyg för att minska svullnad i ansiktet, få ökad lyster och hjälper till att rena & balansera huden. Du använder verktyget genom att rolla stenen mot huden.

Hur ofta ska man Rolla ansiktet?

Dermarollern kan användas både i ansiktet och på kroppen, dock ska känsliga områden som huden runt ögon och mun undvikas. Behandlingen upprepas sedan 2 till 6 gånger tills ett önskat resultat uppnåtts.

Vilken kristall passar mig test?

Alla kristaller har olika egenskaper så välj en kristall som passar din intention, om du tex ska sätta en intention som handlar om att hitta kärlek välj tex en Jordgubbskvarts eller Rosenkvarts. Vill du sätta en intention om att stressa mindre välj tex en Ametist.

Vad händer när man masserar ansiktet?

Massagerörelser ger ditt ansikte en lite mini-workout och hjälper till att öka cirkulationen och på så vis blodtillförseln till hudens yta. Låt därför både ditt inre och yttre stråla och ge dig själv och din hud vad den förtjänar.

https://www.youtube.com/watch?v=8FzRybaZMws

Share this post