Trendig

Kan man fa bolan som mammaledig?

Kan man få bolån som mammaledig?

Att du har föräldrapenning som inkomst utgör inget hinder för att ansöka om lånelöfte och bolån. I kreditprövningen utgår bolåneföretaget från din inkomst i bedömningen kring om du ska få låna samt hur stort lån du kan få. Anser banken att din inkomst är tillräcklig får du ditt lån – knepigare än så är det inte.

Hur funkar det med Mammapenning?

I 390 dagar baseras ersättningen på den inkomst du har (dagar på sjukpenningnivå). De övriga 90 dagarna är ersättningen 180 kronor per dag (dagar på lägstanivå). Om du har ensam vårdnad om barnet har du rätt till alla 480 dagarna. De första 180 dagarna som tas ut för barnet måste vara dagar på sjukpenningnivå.

Hur påverkar barn lånelöfte?

Om du har barn påverkar det också dina kostnader. I lånekalkylen tar banken hänsyn till såväl barnbidrag som att det kostar pengar att ha barn, och naturligtvis till hur många hemmavarande barn det finns i ditt hushåll.

Vem kan vara föräldraledig?

Föräldrapenning får mamma, pappa, eller annan vårdnadshavare för att kunna vara hemma med sitt lilla barn. Den betalas ut i sammanlagt 480 hela dagar. Grundnivån ligger på 250 kr per dag, men den som arbetat före förlossningen kan få högre föräldrapenning som baseras på SGI, sjukpenninggrundande inkomst.

Hur länge måste man ha jobbat för att få låna pengar?

Innan du beviljas ett lån får du fylla i uppgifter om din inkomst, vilka utgifter du har, eventuella andra skulder samt visa vilken inkomst du har haft de senaste tre åren. Hur mycket du får låna beror också på om du delar utgifter med någon, om det finns barn med i bilden, vilka tillgångar du har och så vidare.

Måste man berätta för banken att man är gravid?

När måste man berätta? Du behöver inte berätta förrän du själv vill det. Men om du ska gå på föräldraledighet ska du anmäla det två månader i förväg.

Hur påverkar barn bolån?

Share this post