Frågor

Var hittar jag alla mina pensionspengar?

Var hittar jag alla mina pensionspengar?

Uppgifter om din allmänna pension hämtas direkt från Pensionsmyndigheten. Din tjänstepension och ditt eget sparande till pension hämtas in från de pensionsbolag som är anslutna till minPension. På minPension kan du se vilka bolag och aktörer som är anslutna till tjänsten.

Hur sparar man bäst till pensionen?

Du är fortfarande ung, och ju tidigare du börjar spara till din pension, desto lägre belopp behöver du sätta undan. Ett sparande på 500 kronor per månad är en bra start om du har möjlighet – och öka sedan på det allteftersom du får högre lön.

Hur kommer jag in på mina sidor?

Så här loggar du in med BankID på den här enheten

  1. Välj knapp BankID.
  2. Välj knapp Bankid på den här enheten (för datorer)
  3. Klicka på: Starta BankID-appen.
  4. Identifiera dig i appen för BankID.
  5. Du loggas nu in till Mina sidor.

Hur mycket kan du spara till din tjänstepension?

Har du inte en tjänstepension via din anställning, eller är företagare, kan du själv behöva spara extra till din pension. Du bör då spara 4,5-6 procent av din lön upp till 41 750 kronor i månadslön (2020) för att det ska motsvara vad en anställd med kollektivavtal får inbetalt till sin tjänstepension.

Var hittar jag min tjänstepension?

Var hittar jag min tjänstepension? Om du har avtalspension, det vill säga en kollektivavtalad tjänstepension, har du din pension hos en bank eller någon annan aktör, men du administrerar den hos en valcentral. Vissa avtalspensioner går att flytta, andra inte.

Vad är långsiktigt pensionssparande?

Om du är anställd och har tjänstepension från din arbetsgivare, men ändå vill spara privat till din framtida pension, finns det olika sätt att spara på. Två exempel på långsiktigt pensionssparande är att sätta undan pengar i ett investeringssparkonto (ISK) eller i en kapitalförsäkring.

Share this post