Rekommendationer

Vad gor en Redovisare?

Vad gör en Redovisare?

Redovisning handlar om att sammanställa och dokumentera ekonomisk information rörande företagets ställning och resultat. Till redovisning hör den dagliga bokföringen av företagets affärshändelser, men även bokslut och årsredovisning.

Vilket ansvar har Redovisningskonsulten?

Medhjälpare till bokföringsbrott Det är redovisningskonsulten som för in verifikationerna i bokföringssystemet och därmed ser till att bokföringen blir fel om verifikationerna är bristfälliga. Det finns en risk att redovisningskonsulten därmed gör sig skyldig till bokföringsbrott eller medhjälp till sådant brott.

Vad gör Revisionskonsult?

Arbetsuppgifterna kan variera från att hjälpa en mindre organisation med delar av bokföringen eller avstämningar av konton till att helt sköta all löpande redovisning, göra årsbokslut, deklaration, årsredovisning, hantera skatteinbetalningar och upprätthålla kontakter med myndigheter.

Vad krävs för att bli redovisningsekonom?

Utbildning. Redovisningsekonomer har i allmänhet minst treårig gymnasieutbildning med ekonomisk inriktning (Ekonomiprogrammet, EK) och någon påbyggnad. Det finns också en certifiering för ekonomutbildningar på gymnasiet. För mer kvalificerade redovisningsuppgifter krävs ofta högskoleutbildning med ekonomisk inriktning.

Hur kan man bli redovisningsekonom?

Många ekonomer som vill arbeta inom redovisning börjar sin karriär som redovisningsassistent eller ekonomiassistent och kan efter några år avancera till redovisningsekonom. Men du kan också studera företagsekonomi på högskola, universitet eller yrkeshögskola och på den vägen få jobb som redovisningsekonom direkt.

Vart kan man jobba som redovisningskonsult?

En ekonom som arbetar på en redovisningsbyrå kallas ofta för en redovisningskonsult. Redovisningsekonom jobbar på en ekonomiavdelning med redovisningsarbete. Redovisningskonsulter jobbar i eget företag eller på byrå med andra företags ekonomi.

Share this post