Frågor

Vad galler vid bilbrand?

Vad gäller vid bilbrand?

Den brandskadade bilen kan antingen repareras eller ersättas med kontanter. Det är försäkringsbolaget som avgör om bilen ska repareras eller inte. De brukar också bestämma vilken verkstad som i så fall ska reparera bilen.

Är det värt att betala av billån?

Räntan för ett billån är ofta lägre än räntan för ett privatlån då banken får bilen som säkerhet. Det innebär att banken kan ha rätt till bilen om du inte betalar tillbaka lånet. Kontantinsatsen för ett billån är oftast 20% av beloppet.

Vad händer om någon eldar upp min bil?

Brandförsäkringen täcker skador som uppstår i samband med brand i bilen. Även brand utanför bilen täcks av brandförsäkringen, till exempel om det bryter ut en eldsvåda där bilen står parkerad.

Kan man stå två på ett billån?

Ibland är man två personer som står på lånet, och då kallas den ena för låntagare och den andra för medlåntagare. En medlåntagare är alltså också avtalspart i lånet och har precis samma ansvar som huvudlåntagaren. Medlåntagaren har samma ansvar som huvudlåntagaren.

Vad gör man om bilen börjar brinna?

Om bilen börjar brinna

  1. Rädda dig själv genom att ta dig ut ur bilen och hjälp sedan andra.
  2. Varna om det finns personer i närheten som kan vara i fara. Om det finns tid, töm bilen på värdeföremål.
  3. Larma 112 och uppge position.
  4. Försöka släcka branden om det går utan att riskera din egen säkerhet.

Vilken försäkring täcker brand?

Hemförsäkringen ersätter skador på dina saker och kan hjälpa till med kostnader om du inte kan bo kvar i din bostad efter branden. Villahem- eller fritidshusförsäkringen kan också ersätta skador på byggnaden som uppstått genom brand.

Kan man betala av billån snabbare?

Ja, du kan betala in en extra amortering när du vill, vilket innebär att vi i normalfallet minskar din månatliga betalning. Vill du ha en kortare amorteringstid än den ursprungliga skriver du bara det i meddelandefältet så räknar vi om lånetiden med de nya förutsättningarna. Det kostar inget extra.

Kan bilen börja brinna?

Att en bil börjar brinna beror oftast på en kombination av överhettade komponenter som påverkar delarna intill, såsom slangar och rör. – Det vanligaste är att branden startar i motorutrymmet, eftersom det är där som värmen produceras.

Share this post