Populära

Hur far man gront kort hos tandlakaren?

Hur får man grönt kort hos tandläkaren?

  1. -0.
  2. Du behöver ett läkarintyg (SOSFS 2012:16) för att ansöka om ett särskilt tandvårds-
  3. Du behöver även ett läkarintyg för att ansöka om F-tandvård.
  4. Beställningen av ditt tandvårdintyg (grönt kort) görs exempelvis av kommunens.
  5. Avgiften för den nödvändiga tandvården läggs samman med andra avgifter inom sjukvården.

Kan man få ekonomisk hjälp till tandvård?

Man kan vända sig till socialkontoret i kommunen och be om ekonomisk hjälp för tandvård. Du kan vända dig till Socialkontoret i kommunen där du bor och prata med en handläggare där. De kan sedan hjälpa dig att få hjälp med AKUTA problem.

Vad kostar 1 tandimplantat?

Kostnad. Implantat är oftast dyrare än andra tandersättningar. I patientavgift kan en enstaka tand kan kosta ca 15.000-17.000 kr (priset varierar pga materialval, och pga att vissa tänder i bågen inte täcks av tandvårdsstödet), en brokonstruktion på tre led ca 25.000-30.000 kr och en helkäke ca. 39.000-45.000 kr.

Vilken tandvård ingår i högkostnadsskyddet?

Ett högkostnadsskydd, som ger avdrag på priset när en behandling i tandvården kostar mer än 3 000 kronor under en ersättningsperiod. En ersättningsperiod gäller under ett år från att behandlingen börjar.

Är Folktandvården billigare än privat tandläkare?

Privattandläkarna är dyrare, genomsnittligt sett, än folktandvården. Men som Expressens lista visar är prisspannet större på den privata sidan. Privattandläkarna står både för den billigaste och den dyraste tandvården. Den 1 juli i år kom dessutom nya referenspriser som är två procent högre.

Hur ansöker man om Tandvårdsbidrag?

Du behöver inte ansöka om bidraget, men tandläkaren eller tandhygienisten behöver ha ett underlag som styrker din sjukdom eller funktionsnedsättning. Om din tandläkare eller tandhygienist bedömer att du har rätt till bidraget, dras det av från din räkning.

Share this post