Allmänning

Vad ska man investera i framtiden?

Vad ska man investera i framtiden?

Investera i megatrender med underliggande tillväxt Befolkningsökningen är något den som investerar kan ha i bakhuvudet. Vad innebär en framtid med fler äldre människor? Förmodligen ett större behov av vård och läkemedel. Att investera i exempelvis läkemedelsindustrin är med andra ord ett tidsriktigt val.

Hur investerar man hållbart?

Grönt sparande kan alltså vara bankkonton, fonder eller obligationer med miljöprofil där du som sparare eller investerare har en trygghet i att dina pengar gör gott, och inte investeras i miljöskadlig verksamhet.

Vad är gröna investeringar?

Gröna fonder Genom att välja hållbara fonder kan du påverka och göra en sann grön investering. Dels undviker du att dina pengar bidrar till fossila bränslen och annat som orsakar stora koldioxidutsläpp, dels gör det att du inte investerar i företag som skulle påverkas negativt av miljöåtgärder.

Vad är hållbara investeringar?

Hållbara, eller ansvarsfulla investeringar är ett samlingsnamn för en rad olika arbetssätt som investerare använder för att ta miljö- och samhällsansvar i sina investeringar. Vanliga metoder i fonders hållbarhetsarbete: Fonden väljer in bolag utifrån specifika kriterier för miljö, sociala och/eller affärsetiska frågor.

Hur sparar man hållbart?

Att investera för hållbar miljö kan handla om att se till att bolagen man sparar i satsar på förnybar energi, rent vatten, miljösmarta bilar och inte bidrar till att regnskog skövlas. Man kan också välja bort bolag eller fonder inom exempelvis tobak, oljebranschen eller andra fossila bränslen.

Vad är gröna aktier?

Marknaden för gröna aktier är i sin linda och endast ett fåtal bolag har den märkningen. Gröna obligationer innebär att bolaget som lånar genom att ge ut en obligation öronmärker pengarna till klimat- eller miljöfrämjande projekt, till exempel att bygga en vindpark.

Vad är grön hållbarhet?

En grön ekonomi är ett ekonomiskt system som resulterar i att människans livsbetingelser förbättras (social hållbarhet), samtidigt som miljörisker och de ekologiska belastningarna minskar (ekologisk hållbarhet). Den gröna ekonomin har låga växthusgasutsläpp, utnyttjar resurser effektivt och är socialt inkluderande.

Share this post