Rekommendationer

Nar ska Byraanstand lamnas in?

När ska Byråanstånd lämnas in?

Ni som i er näringsverksamhet hjälper fysiska personer och dödsbon med att upprätta Inkomstdeklaration 1 kan ansöka om att få ett så kallat byråanstånd. Ett byråanstånd ger er rätt att lämna inkomstdeklarationerna senast den 15 juni 2022.

När ska uppskjuten skatt betalas?

Du kan få anstånd för redovisningsperioder januari 2020–januari 2021 samt oktober till december 2021. Med det menas skatter och avgifter som du redovisar för de här månaderna. Den första månaden du kan få anstånd för är januari 2020, de arbetsgivaravgifter/avdragen skatt du redovisade i februari.

Hur länge kan man få uppskov med deklarationen?

Sista dag för att ansöka om anstånd med att lämna deklarationen för inkomstsåret 2021 är den 2 maj 2022. Som enskild näringsidkare kan du ansöka om och få anstånd med att lämna Inkomstdeklaration 1 direkt på Mina sidor. Då kan du få anstånd till den 16 maj.

När ska deklarationen vara inlämnad 2021?

När ska deklarationen vara inlämnad? Din deklaration ska finnas hos Skatteverket senast 3 maj 2021, hur du än väljer att deklarera. När du kan skicka in deklarationen beror på om du har digital brevlåda eller inte.

Hur länge kan man vänta med att betala skatt?

Du som har kvarskatt att betala ska göra det senast det datum som står på ditt slutskattebesked. När slutskattebeskedet kommer har du 90 dagar på dig att betala kvarskatten. De flesta som har skatt att betala får sitt slutskattebesked i augusti och ska ha betalat skatten senast den 14 november 2022.

Måste man söka uppskov varje år?

Du kan skjuta upp vinsten ända fram tills du dör så länge du uppfyller reglerna för uppskov. Du kan begära uppskov hos Skatteverket när du deklarerar försäljningen av en bostad, vilket alltså blir året efter att du sålt din bostad.

När ska momsen vara inne 2022?

För dig som har enskild firma börjar det närma sig det datum som gäller för skattedeklaration 2022. Se den 2 maj. AB/HB & enskild firma: Periodisk sammanställning för EU-moms. (Kvartal: jan, april, juli och okt) via e-tjänst.

Share this post