Blogga

Ar bilpool bra?

Är bilpool bra?

En bilpool kan vara ett mycket bra men i vissa situationer kan det vara bättre att skaffa en egen bil. Om ditt behov av en bil är mycket lågt kan det t.o.m. vara bäst att bara hyra en bil de gånger du behöver en bil. Klicka på denna länk om du vill veta mer om hur mycket man kan spara på att inte ha någon bil alls.

Vilken bilpool är billigast?

Zmartas jämförelse visar att Bilpoolen.nu är det överlag billigaste alternativet. Dock varierar bilpoolernas kostnadserbjudanden över de olika körprofilerna. Den som kör i snitt fyra resor i månaden gynnas istället av att välja Move About. Samtliga bilpooler har positionerat sig olika.

Hur mycket kostar det att hyra en bil i månaden?

Priserna per månad för långtidsuthyrning startar på cirka 5000 kronor upp till drygt 20000 kronor. Hos Europcar ingår 300 fria mil. Hos Hertz, kan du välja mellan 150, 250 och 300 fria mil, och hos Avis kan du välja från 150 upp till 500 fria mil.

Vad kostar det att hyra en bil en helg?

Priser Personbilar

Bilgrupp Villkor Dygn: Inkl. fria mil
Ekonomi kombi 18 år 799:-
Komfort kombi** 20 år 929:-
Stor kombi** 20 år 999:-
Premium stor*** 24 år 1279:-

Varför bilpool?

En bilpool innebär att ett antal personer samsas om en eller flera bilar. Finessen är att du bara betalar för bilen då du använder den. I en bilpool får du tillgång till nya, bensinsnåla, säkra och bra försäkrade bilar.

Vad kostar en bilpool?

De flesta bilpooler har en fast månadsavgift och sedan betalar du hyra för den tid som bilen används. Månadsavgiften ligger i de flesta fall mellan 50 och 350 kronor. Milkostnaden varierar mellan olika bilpooler och bilar, men ligger oftast mellan 20 och 30 kronor inklusive drivmedel.

Vad kostar Carpool?

7-9 kr/minut, 119 – 149 kr /timme. Det kostar 799-1149 kr/dygn. Vid en körsträcka över 300 km tillkommer en kilometeravgift på 3 kr/km.

Vad kostar kinto?

För ett fast och lågt pris. Prisexempel: Boka Toyota Corolla 3 dygn och kör 100 km för 1295 kr.

Vad kostar hyrbil Hertz?

Pris: från 1.995:- Hyr en bil under 7 dygn. Grundförsäkringar ingår.

– en poolbil har bättre säkerhetsprestanda än en genomsnittsbil. – en poolbil ersätter fem andra bilar. – en poolbil minskar årligen utsläppen av koldioxid med tio ton. – bilpooler ökar gång, cykel och resandet med kollektivtrafik.

Share this post