Ny

Kan man ta over ett aktiebolag?

Kan man ta över ett aktiebolag?

När man köper ett aktiebolag som driver en verksamhet kan man snabbt ta över det. Man kan också direkt fortsätta driva företaget, utan att behöva lägga tid på registreringen av företaget, bygga upp verksamheten och en kundgrupp. Istället kan man fokusera på att utöka eller förbättra en redan etablerad verksamhet.

Hur överlåter man ett aktiebolag?

Överlåtelse av verksamhet kan ske genom att sälja hela bolaget eller enbart verksamheten och tillhörande inkråm genom en inkråmsförsäljning. Överlåtelse av verksamhet kan ske genom att sälja exempelvis hela aktiebolaget. Då ingår alla tillgångar och skulder i köpet, om parterna inte har avtalat om något annat.

Vilka äger ett aktiebolag?

Aktieägarna äger aktier i ett aktiebolag Den som äger aktier i ett företag kallas aktieägare. Både juridiska personer och fysiska personer kan äga aktier. Aktieägare kan bo och vara medborgare i vilket land som helst. Aktier kan betalas med pengar eller egendom .

Hur beskattas försäljning av aktiebolag?

Eftersom säljaren vid en försäljning av affärsverksamhet är ett företag, betraktas köpesumman som inkomst för företaget. Därför ska det säljande företaget betala skatt enligt samfundsskattesatsen 20 procent.

Kan man ha ett bolag vilande?

Att det inte bedrivs någon verksamhet i ett aktiebolag kallas ibland för att aktiebolaget är vilande. Men det är inte ett uttryck som har en fast betydelse. Att ett aktiebolag inte bedriver någon verksamhet kan ha flera olika förklaringar, exempelvis kan det vara ett nytt företag som ännu inte påbörjat sin verksamhet.

Vad krävs för att likvidera ett bolag?

När företaget ska likvideras behövs en så kallad likvidator. Likvidatorn ersätter företagets styrelse och verkställande direktör, och avvecklar företaget. Bolagsverket utser en likvidator. Det kan vara en likvidator som företaget har föreslagit.

Share this post