Rekommendationer

Hur ska shorts sitta?

Hur ska shorts sitta?

Shortsen ska gå till mitten av låret, tänk Björn Borg på 80-talet. Undantaget är om du tänkt att bära kavaj till shorts, då kan de gå ner lite längre över benet.

Får man ha shorts på jobbet?

Svaret är, som så ofta när det gäller regler och juridik, att det beror på. Det finns ingen lag som reglerar hur man får klä sig på arbetsplatsen. Därför är det möjligt för varje företag att själv bestämma vad som ska gälla. Det är exempelvis möjligt att upprätta regler i en så kallad klädpolicy.

Hur långa ska shorts vara?

Finns det en gyllene regel här – hur korta får shortsen egentligen vara? – Traditionella shorts i jeans, chinos eller i bomullstyg är ju inte sådär korta. Mitt tips att den snyggaste längden är någonstans strax nedanför mitten av låret.

Får man ha shorts i stan?

Det finns ingen lag om huruvida du får bära shorts eller inte på ditt arbete. Å andra sidan kan din arbetsmiljö innebära risker om du bär shorts vilket betyder att det finns regler att följa. Din arbetsgivare kan också ha en klädpolicy.

Hur långa ska långbyxor vara?

– Om man ska ha kostymskor eller lite snyggare skor, så kan det se lite konstigt ut om byxorna är för långa eller för korta. Så då rekommenderar jag att man försöker hitta en längd som exakt täcker ankeln. Det är helt rätt att visa lite, ett par centimeter av strumporna, men det får inte nudda skorna för mycket.

Vad heter långa shorts?

Boardshorts eller surfarshorts är längre kortbyxor som används av surfare men även av andra som badshorts. Bermudashorts eller bermudas är knälånga kortbyxor. Den lokala lagen på Bermudas under 1930-talet förbjöd att man visade låren varför bermudashortsen skapades. Hotpants är mycket korta shorts för damer.

Vilken längd ska man ha på byxor?

Jeans

Jeans 28 34
Midja (D) 69 cm 84 cm
Längd 32″ 81 cm 81 cm
Längd 34″ 86 cm 86 cm
Längd 36″ 90 cm 90 cm

Hur ska ett par kostymbyxor sitta?

Byxorna ska sitta uppe utan att du varken bär bälte eller hängslen. Benlängden på kostymbyxorna ska vara lagom lång och varken visa för mycket eller helt dölja dina anklar.

Share this post