Frågor

Vad gor en Bilsaljare?

Vad gör en Bilsäljare?

En bilförsäljare säljer nya och begagnade bilar till privatpersoner eller företag. Som bilförsäljare måste du lyssna på och sätta sig in i kundens behov. För att ge riktig information behöver du även kunna en hel del om bilarna som säljs.

Hur snabbt får man billån?

Oftast får du svar på din låneansökan inom 24 timmar.

Vad ska man göra innan man köper bil?

Här är 10 saker att tänka på när du närmar dig ett köp!

  1. Ny eller begagnad. Det är lätt att tänka ”fabriksny” när det ska köpas en ny bil.
  2. Finansiering. Gör en ordentlig kostnadskalkyl för bilköpet.
  3. Biltyp. Vilken typ av bil passar dig, vilka funktioner är viktigast?
  4. Bilmärke.
  5. Andrahandsvärdet.
  6. Miljö
  7. Kampanjpriser.
  8. Förhandling.

Hur mycket bör man tjäna för att köpa bil?

Svar: Du bör ha ett fast arbete och en årsinkomst på 150.000 kr eller mer, innan skatt. Du får inte ha några betalningsanmärkningar och Du ska heller inte ha för mycket skulder (en ordnad ekonomi helt enkelt). Ett av de viktigare kraven är att Du är svensk medborgare.

Vad gör en Bilmäklare?

Många väljer att sälja sin bil via mäklare för att det är lättare än att sälja sin bil privat. Fordonsmäklaren tar som regel hand om allt som rör annonsering och försäljning av din begagnade bil. De utformar din annons, tar bilder och träffar potentiella köpare.

Hur mycket tjänar en bra bilförsäljare?

30 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur vet jag om jag får ta ett billån?

Du ska var folkbokförd i Sverige. Du ska ha möjlighet att betala av lånet. Du ska ha en god återbetalningsförmåga där du minst bör tjäna mellan 110 000- 200 000 kronor per år.

Hur vet jag om jag får ta billån?

Likt bolån och privatlån måste du vara minst 18 år, folkbokförd i Sverige, ha en fast anställning eller pension och inga betalningsanmärkningar. Vissa långivare ställer även krav på att du ska tjäna minst 200 000 kronor per år. Tar du ett billån måste du också amortera.

Vad är rimligt att betala för en bil?

Så vad kostar det egentligen i snitt att äga en bil? Enligt Swedbanks statistik för nya bilar, kostar en billigare bil 3 700 kr, och en i en något högre prisklass ca 4 940 kronor i månaden. Det är utan eventuell kapitalkostnad.

Share this post