Frågor

Kan man starta foretag om man har kronofogden?

Kan man starta företag om man har kronofogden?

Du får inte heller starta en enskild firma om du har betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden. Anledningen till detta är att du som skuldsatt hos kronofogden inte kommer beviljas den nödvändiga skattsedeln från skatteverket för att starta firman.

Kan man starta företag med skulder?

Du kan starta aktiebolag med betalningsanmärkning. De krav som finns på stiftare av ett aktiebolag är att personen måste vara myndig, ej ha förvaltare, inte vara försatt i personlig konkurs eller vara belagd med näringsförbud. Skulder eller betalningsanmärkning är i sig inget hinder.

Kan man driva företag utan f-skatt?

Måste man ha F-skatt? Om man ska bedriva verksamhet i Sverige måste man betala företagsskatt och ha en så kallad F-skattsedel. Men genom att vara egenanställd går man under Cool Companys F-skatt och kan därmed fakturera som privatperson utan F-skatt.

Kan man öppna AB med kronofogden?

Svaret på din fråga blir alltså att du kan vara stiftare (och sedan delägare) för ett aktiebolag trots dina skulder hos kronofogden. Det enda som krävs är att du kan betala aktierna för att få en beviljad registrering.

Kan en person som äger ett aktiebolag få skuldsanering?

En skuldsanering för företagare pågår i tre år från beslut om inledande. Handläggningen går till på samma sätt som för ”vanlig” skuldsanering, dock ställs speciella krav för dig som söker skuldsanering för företagare. Ett exempel är att ditt företag måste ha drivits eller drivs i dag på ett seriöst sätt.

Kan man starta aktiebolag med kronofogden?

Vad händer om jag inte har f-skatt?

Om du inte längre har ett godkännande för F-skatt ska dina uppdragsgivare dra skatt och redovisa arbetsgivaravgifter på din ersättning, som om du vore anställd.

Vad är konsekvenser av att anlita företag som inte ha F skattsedel?

Du ska inte betala arbetsgivaravgifter eller särskild löneskatt för juridiska personer. Om betalningsmottagaren har enskild näringsverksamhet och inte är godkänd för F-skatt, ska du dra av 30 procent skatt från ersättningen för arbete (exklusive moms). Du ska också betala arbetsgivaravgifter.

Share this post