Rekommendationer

Var far epatraktor kora?

Var får epatraktor köra?

Traktorer får köras på väg och ska då följa trafikreglerna. De får inte köras på motorväg eller motortrafikled. Traktor a ska köras i vägrenen eller så långt till höger på körbanan som möjligt, medan traktor b ska köras på körbanan (vägen).

Får en A-traktor gå i 33?

Det är inte tillåtet att manipulera en A-traktor för att fordonet ska gå fortare än 30km/h. Om du kör en A-traktor vars konstruktiva hastighet är ändrad, riskerar du att dömas för olovlig körning med böter och spärrtid på körkortet samt indraget körkortstillstånd.

Vad händer om man kör för fort med EPA?

Föraren riskerar att dömas för olovlig körning med böter och spärrtid på körkortet samt indraget körkortstillstånd. Vid misstanke om brott så kan även en A-traktor tas i beslag för vidare utredning.

Vart försäkra A-traktor?

Om du är ute efter att försäkra a traktor rekommenderar vi dig att kontrollera möjligheten hos de bolag som erbjuder en mopedbilsförsäkring. Det råder en viss skillnad mellan bolag exakt hur det klassas men genom att ha pratat med våra tidigare kunder och användare verkar detta vara en bra start.

Får A-traktor ha bagagelucka?

Och nej, en A-traktor får inte ha öppningsbar bagagelucka. flaket ska vara så djupt som det går och man får ha täckt flak om du kan ta bort ”locket” utan verktyg, då räknas det som regnskydd. Man behöver dock inte flak om mer än 60% av tjänstevikten ligger på drivaxeln.

Får man köra olaglig EPA med B-körkort?

Om en A-traktor är ombyggd på ett sätt att hastigheten kan bli mycket högre, krävs ett B-körkort för att få köra fordonet. Om en person framför en ombyggd A-traktor upp till exempelvis 80 km/h, utan B-körkort kan denne riskera att dömas till olovlig körning (3 § lagen om straff för vissa trafikbrott).

Hur försäkrar man en Epa traktor?

Enligt lag måste du ha trafikförsäkring på traktorn. Ger ersättning vid personskador på förare, passagerare och utomstående. Den ersätter även skador som du orsakar på annans egendom. Men du får ingen ersättning för skador på ditt eget fordon eller egendom i fordonet.

Vilka försäkrar A traktorer?

EPA-traktor och mopedbil – Länsförsäkringar.

Share this post