Ny

Ar det moms pa parkeringsplatser?

Är det moms på parkeringsplatser?

När det gäller uthyrning av parkeringsplatser är utgångspunkten att denna verksamhet är momspliktig. Det innebär att den som hyr ut parkeringsplatsen ska debitera moms på uthyrningen och dra av ingående moms på investeringen för anläggandet av parkeringsplatserna.

Vem äger parkeringsplatser?

Den mark som är er, äger ni och kan bestämma vad ni vill göra där, där råder markägarens regler. Markägaren kan, enligt lag om kontroll avgift vid olovlig parkering, upplåta mark eller förbjuda parkering. Det betyder att markägaren kan helt bestämma vem som får parkera och vad det är för villkor för parkeringen.

Hur många parkeringsplatser finns i Stockholm?

Stockholm Parkering har totalt 38 infartsparkeringar med drygt 4400 p-platser.

Hur bokför man parkeringsavgift?

Företagets utgifter för parkering avseende ägda eller leasade/hyrda bilar kan bokföras på ett enda konto för personbilskostnader respektive lastbilskostnader, exempelvis i kontogrupp 56 Kostnader för transportmedel.

Var gäller boendeparkering?

Ditt tillstånd gäller inom det område du är folkbokförd. Som besökare får du parkera på platser som har skyltar för boendeparkering, men du måste betala ordinarie taxa. Om du har tillstånd inom till exempel område Va (Vasastan) får du boendeparkera på platser med skylten ”Boende Va”.

Är parkering momsfri?

Parkeringsverksamhet. Upplåtelse av lokaler och andra parkeringsplatser för parkering, inklusive förtöjning och ankring av transportmedel är skattepliktig (3 kap. 3 § första stycket 5 ML). I mervärdesskattedirektivet finns motsvarande bestämmelse i artikel 135.2 b.

Hur mycket moms är det på parkering?

Moms och beskattning Momssatsen på utgifter för parkeringsavgifter är normalt 25 % men någon utgående moms skall normalt inte redovisas skattepliktiga kostnadsersättningar då inget avdrag för ingående moms görs för kostnader avseende skattepliktiga parkeringsavgifter.

Vem ringer man om felparkerade bilar Stockholm?

Tyck till om trafik- och utemiljö Använd appen Tyck till eller skicka in ditt ärende via vår e-tjänst. Du kan även ringa oss och lämna din felanmälan på telefonnummer: 08-651 00 00.

Vad kostar det att parkera på Valhallavägen?

Vardag utom vardag före sön– och helgdag: 15 kronor per timme, mellan klockan 07.00 och 19.00. Vardag före sön– och helgdag: 10 kronor per timme, mellan klockan 11.00 och 17.00. Övrig tid: Ingen avgift.

Share this post