Frågor

Var hittar man branschkod?

Var hittar man branschkod?

Förteckning av branschkoder för SNI hittar du på Statistiska Centralbyråns webbsida. Du kan läsa mer om standard för svensk näringsgrensindelning (SNI) på scb.se.

Vilka SNI-koder har jag?

För hjälp med SNI-koder i samband med registrering av verksamhet hos Skatteverket, ring Skatteupplysningen på telefonnummer 0771-567567. För att få veta vilken/vilka SNI-koder som finns i SCB:s företagsdatabas (gäller företag som redan är registrerade hos SKV), kontakta oss via e-post [email protected].

Kan man lägga till SNI-koden i efterhand?

Hur gör jag för att ändra min SNI-kod, eller lägga till en ytterligare kod? Ändringar av ett företags SNI-koder görs hos Skatteverket. Du kan göra detta via webbplatsen Verksamt. Det går också att använda Skatteverkets blankett SKV 4639 – Ändringsanmälan.

Hur många SNI kan man ha?

SNI-koden består av 5 siffor och du hittar den under ”Verksamhet och status” efter att du har sökt fram ditt företag. Du kan bara ange en SNI-kod i ansökan/kundkännedom, har företaget flera registrerade SNI-koder anger du den som bäst beskriver företagets huvudsakliga verksamhet.

Vad kostar det att lägga till SNI-kod?

Vissa ärenden du anmäler via Bolagsverkets e-tjänst på verksamt.se är avgiftsbelagda. Alla ärenden som du anmäler till Skatteverket är avgiftsfria. Avgiften till Bolagsverket betalar du direkt i e-tjänsten när du gör din anmälan….Ärende.

Ärende E-tjänst
Ändra företagsnamn 1 000 kr 1 200 kr
Ändra verksamhet 600 kr 800 kr

Var hittar jag mitt företags SNI-kod?

Till hjälp att hitta rätt SNI-koder för verksamhet finns SCB:s söksystem SNI-Sök. Skatteverket lämnar uppgifter om SNI-koder vidare till SCB:s allmänna företagsregister. Det registret är offentligt och uppgifter som SNI-koder kan lämnas ut och spridas vidare via till exempel internetbaserade tjänster.

Hur hittar man ett företags SNI-kod?

Måste man ha rätt SNI-kod?

När du registrerar ditt företag hos Skatteverket ska du ange SNI-koder. En SNI-kod består av fem siffror och beskriver den verksamhet du ska bedriva. Det är Statistikmyndigheten (SCB), som använder uppgifterna till ekonomisk statistik och till SCB:s företagsregister där alla Sveriges företag ska finnas med.

Share this post