Trendig

Vad galler vid deltidsarbete?

Vad gäller vid deltidsarbete?

Vid deltidsarbete är det vanligt att man inte alltid arbetar fem dagar i veckan, utan kanske endast tre eller fyra dagar. Om du arbetar deltid påverkas dina semesterdagar av hur många dagar i veckan du arbetar i genomsnitt.

Vad innebär en deltidsanställning?

Att arbeta deltid betyder att man arbetar till exempel 25, 50 eller 75 procent av en heltidstjänst. Inom vissa branscher, till exempel klädbranschen, är det vanligt att anställa personal på deltidstjänster. Det innebär att även om en person vill börja arbeta mer så är det inte möjligt på just den tjänsten.

Hur många timmar per dag är 80 procent?

Gränsen för 80 procents arbetstid är 129 timmar (7,5 x 21,5 x 0,8), varmed betalningen av jämkad dagpenning inte hindras av att gränsen för arbetstid överskrids. Samma lön betalas ut under en särskild jämkningsperiod på två veckor.

Har jag rätt att gå upp i arbetstid?

Det finns ingen lag som tvingar en arbetsgivare att låta en arbetstagare gå upp i tid om det inte finns något sådant behov. Enligt 25a § lag om anställningsskydd (LAS) har arbetstagare som arbetar deltid rätt till fler arbetstimmar under några förutsättningar.

Hur många timmar är en deltidstjänst?

I AKU delas de sysselsatta upp efter hur många timmar per vecka de vanligen arbetar. Då benämns 1–19 timmar som kort deltid, 20–34 timmar som lång deltid och 35 timmar eller mer som heltid. Vad gäller den korta deltiden så utgör den på det stora hela en liten del av den totala sysselsättningen.

Hur många timmar i veckan är 25%?

Är du exempelvis är anställd i genomsnitt 10 timmar per vecka så ska du fylla i 25 procent omfattning. Du räknar ut din anställnings omfattning genom att dividera dina anställningstimmar med 40 och multiplicera kvoten med 100 (dina timmar/40 x 100).

Hur många procent är 2 timmar?

Är du exempelvis anställd för att arbeta 22 timmar per vecka på en arbetsplats där heltid motsvarar 40 timmar per vecka ska du fylla i att du arbetar 55 %.

https://www.youtube.com/watch?v=4xcUdtgSg2g

Hur många timmar får man jobba när man stämplar?

Du ska ha varit anställd minst 17 timmar per vecka. Du ska ha arbetat högst tio timmar i genomsnitt per vecka i företaget. Du måste ha haft deltidsanställningen parallellt med företaget i minst sex månader. Den genomsnittliga veckoinkomsten från det egna företaget får inte överstiga 3 600 kronor.

Share this post