Frågor

Far man betalt for LIA?

Får man betalt för LIA?

Kort och gott: det är den som betalar din lön som har rätt att bestämma vad du gör på din arbetstid. Om din arbetsgivare går med på att du förlägger hela eller delar av dina studier inom din arbetstid, kan du sedan fråga på skolan, YH. Skolorna brukar vara ganska tillmötesgående ang. praktikplatser.

Vad vill du få ut av din praktik?

Passa på att prova på olika arbetsuppgifter Det är nu du kan få en uppfattning om vad du vill ägna dig mer eller mindre åt i framtiden, så ta vara på de kompetenser som finns inom företaget. Fråga om du får vara med på dina kollegors möten, eller fråga om en genomgång om det är något speciellt du vill lära dig.

Vad betyder LIA-plats?

Inom yrkeshögskolan varvas teori med praktik på de flesta utbildningarna. Praktiken kallas LIA och är förlagd ute på en arbetsplats. Under LIA-perioderna utbildas du på arbetsplatsen under handledning av arbetsgivaren. Det innebär att du får vidareutveckla dina kunskaper från skolan i en verklig miljö.

Vad ska man göra som praktikant?

Var aktiv och professionell. Var inte rädd för att ställa mycket frågor när du är ute på din praktik, det visar att du är nyfiken och intresserad av det du jobbar med. Att fråga gör också att du lär dig så mycket som möjligt av din handledare och andra kollegor. Våga också prova olika arbetsuppgifter.

Vad betyder namnet LIA?

Vad betyder Lia? Galiciskt eller portugisiskt namn som kommer från namnet Leah som kommer från det hebreiska ordet le”ah som betyder ”utmattad” eller från ett kaldeiskt namn som betyder ”helig” ”härskarinna”. Men också ”Vacker” och ”underbar”.

Vad innebär LIA praktik?

Vad är LIA-praktik? Lärande i arbete (LIA) är en kurs i utbildningsplanen som innebär att du praktiserar på en arbetsplats. Syftet med kursen är att du som studerar ska få möjlighet att utveckla dina kunskaper och kompetenser i en verklig miljö, knyta kontakter med personer i branschen och prova på yrkesrollen.

Share this post