Allmänning

Vad far man skriva om sin arbetsgivare pa Facebook?

Vad får man skriva om sin arbetsgivare på Facebook?

Vår yttrandefrihet ger oss långtgående rätt att säga vad vi tycker. Men det gäller inte på jobbet, särskilt inte om arbetsgivaren är privat. Då väger lojalitetsplikten tyngre.

Vad innebär arbetsgivarens arbetsledningsrätt?

Att leda och fördela arbetet betyder att arbetsgivaren bland annat kan bestämma: verksamhetens former, investeringar, rationaliseringar och val av leverantörer. hur arbetet ska organiseras och utföras. vilka och hur många anställda som ska utföra arbetet.

Vad innebär lojalitet mot arbetsgivare?

Vad lojalitetsplikten innebär Lojalitetsplikten innebär att du ska sätta arbetsgivarens intresse framför ditt eget – även under en uppsägningstid . Du ska undvika lägen där du riskerar att inte vara lojal med, eller rent av skada, din arbetsgivare.

Vad innebär 32 befogenheterna?

på diskriminerings- och föreningsrättskränkande grunder. Kallas även för § 32-befogenheter efter att rätten till att fritt leda och fördela arbetet samt att fritt anställa och avskeda arbetstagare tidigare fanns i § 32 i Svenska Arbetsgivarföreningens stadgar (numera Svenskt Näringsliv).

Vad innebär det att vara lojal?

Lojalitet är en personlig egenskap som traditionellt uppfattas som en dygd. En person som är lojal mot en annan person är under en längre tid hjälpsam och vänskaplig mot denna. Den som är lojal mot en annan tar även dennas parti i konflikter av olika slag.

Vad måste jag berätta för chefen?

Skribenten Tara Clapper tipsar på Salary.com om när chefen inte har någon rätt att lägga näsan i blöt, här är hennes viktigaste punkter.

  • din religion.
  • din politiska uppfattning.
  • din partners inkomst.
  • din sexuella läggning.
  • din bostadssituation.
  • din mentala hälsa.
  • din fysiska hälsa.
  • det din chef själv inte har sagt.

Vad innebär de så kallade 32 befogenheterna inom MBL?

Vad gäller vid omplacering av personal?

Om det skulle uppstå övertalighet är arbetsgivaren skyldig att i första hand erbjuda övertaliga anställda en fortsatt anställning genom omplacering. Det kan gälla arbete på en annan arbetsplats. Det kan också innebära att du erbjuds andra arbetsuppgifter som du har tillräckliga kvalifikationer att utföra.

Share this post