Populära

Hur soker man PTP?

Hur söker man PTP?

Vårt tips är att söka jobb brett och via många kanaler. Börja gärna med att se om det finns PTP-program i det landsting/region du är intresserad av. Platsannonser i tidningar och på webben utgör bara en liten del av de jobb som finns. Många jobb tillsätts utan att tjänsterna annonseras ut.

Är det svårt att få PTP tjänst?

Som beskrivet ovan prioriterar man PTP-tjänsten men upplever att det kan vara svårt att få en PTP-plats. Detta eftersom det finns färre platser än sökanden, i synnerhet i Stockholm som är populär bland nyutexaminerade och där konkurrensen om platserna är stark. Ovissheten kring PTP-tjänsten upplevs därför som jobbig.

Får man lön under PTP?

Vad ska jag begära i lön som PTP-psykolog? Det finns inga allmänna PTP-lönerekommendationer. Det är bra att titta hur löneläget på just den arbetsplats där du söker jobb ser ut. Lönerna ser olika ut inom respektive sektor och de skiljer sig även geografiskt.

När kommer PTP tjänster ut?

Varje höst i september startar 26 PTP-tjänster.

Hur mycket tjänar PTP psykolog?

Löneutvecklingen har en lång historia av att vara låg, med viss variation beroende på region och sektor, tillgång och efterfrågan. Medellönen 2017 för PTP-psykologer, som besvarat löneenkäten, blev 28 937 kr; en närmast obefintlig ökning sedan 2016 (28 777 kr). Lägst medellön har landstingen (28 200 kr).

Vad tjänar en PTP psykolog?

Av lönestatistiken framgår att en PTP-psykolog i snitt tjänar cirka 30 650 kr i månaden. Vilket är en liten förändring i förhållande till 2021 (30 400). Regionerna som stora arbetsgivare för PTP-psykologer erbjuder generellt lägre löner än kommuner och privata aktörer.

Vad tjänar en PTP-psykolog?

Vad gör en Specialistpsykolog?

När Psykologförbundet tar ut riktningen för rollen som specialistpsykolog ser det ut som nedan. De visar på två varianter av specialisering, dels den som ledare av den psykologiska verksamheten och dels den som ämneskunnig (expert) inom som sitt specialistområde.

Hur länge är man PTP psykolog?

Utbildning till psykolog i Sverige är en högskoleutbildning på fem år och en efterföljande praktisk tjänstgöring (PTP) på ett år under handledning av legitimerad psykolog.

Share this post